Tgrt Haber

ABD'den Kuzey Kore'ye nükleer uyarısı: Rejimin sonu olur

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
17 Aralık 2023 09:27 - Güncelleme : 17 Aralık 2023 09:44
ABD'den Kuzey Kore'ye nükleer uyarısı: Rejimin sonu olur

ABD ile Güney Kore'nin düzenlediği ortak tatbikatın ardından Kuzey Kore ile gerginlik had safhaya çıkmış durumda... Tatbikatın ardından Kuzey Kore'ye net bir mesaj veren ABD, herhangi bir nükleer saldırının Pyongyang rejiminin sonu olacağını belirtti.

ABD​ ile Kuzey Kore​ arasında nükleer silah gerginliği, her yeni bir gelişmenin ardından katlanarak devam ediyor. ABD ile Güney Kore tarafından kurulan Nükleer Danışma Grubu'nun (NCG) ABD'deki görüşmesi gerinliği artıran adımlardan biri oldu.

"KABUL EDİLEMEZ"

Nükleer caydırıcılık konusunda görüşmeler yapmak üzere ABD’nin başkenti Washington DC’de bir araya geldi. Görüşmenin ardından ortak açıklama yapan ABD'li ve Güney Koreli yetkililer, Kuzey Kore'yi herhangi bir nükleer saldırının "Pyongyang rejiminin sonu olacağı ve kabul edilemez olduğu" konusunda uyardı.

Açıklamada ayrıca, "Kuzey Kore’nin Güney Kore’ye yönelik herhangi bir nükleer saldırısına hızlı, ezici ve kararlı bir şekilde karşılık verileceği" ifadelerine yer verildi.

ABD'NİN DİYALOG ÇAĞRISINA NET CEVAP

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda ABD’nin diyalog çağrısına olumsuz cevap veren Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un​'un kız kardeşi Kim Yo Jong, bağımsız bir devletin egemenliğinin pazarlık konusu olamayacağını belirterek, “Bu nedenle Kuzey Kore ABD ile asla yüz yüze müzakerelerde bulunmayacak” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...