Tgrt Haber

ABD'den Kuzey Kore'ye yeşil ışık: Masaya oturmaya hazırız

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 Şubat 2023 10:13 - Güncelleme : 03 Şubat 2023 10:26
ABD'den Kuzey Kore'ye yeşil ışık: Masaya oturmaya hazırız

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Kuzey Kore'nin nükleer silahlı topyekun savaş tehditlerinden sonra ılımlı bir açıklama geldi. Kuzey Kore ile masaya oturmaya hazır ve istekli olunduğu belirtilen açıklamada, "Ancak Kuzey Kore, birçok kez kesin ifadelerle şu anda böyle bir girişimde bulunma arzusu olmadığını belirtti" ifadelerine yer verildi.

ABD​ Savunma Bakanı Lyold Austin'in Güney Kore ziyareti sonrası ABD ile Kuzey Kore​ arasındaki gerginlik had safhaya çıktı. Ziyaretin ardından Kuzey Kore'den tehdit dolu açıklamalar gelmiş, ABD'nin muhtemel bir askeri harekatına nükleer silah dahil topyekun savaş ilkesi çerçevesinde karşılık verileceğini duyurulmuştu.

Kuzey Kore'nin bu tehditlerinin ardından ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan ılımlı bir açıklama yapıldı. Washington cephesinden Pyongyang​'a verilen cevapta, Kuzey Kore'ye defalarca diyalog çağrısında bulunduklarını hatırlatıldı.

"MASAYA OTURMAYA HAZIR VE İSTEKLİYİZ"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price​, Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılmasına yönelik nihai hedef konusunda atılabilecek pratik adımlar hakkında Kuzey Kore ile masaya oturmaya hazır ve istekli olduklarını belirtti. Price, "Ancak Kuzey Kore, birçok kez kesin ifadelerle şu anda böyle bir girişimde bulunma arzusu olmadığını ifade etti" dedi.

"PROVOKASYONLARIN BEDELLERİ VE SONUÇLARI OLACAK"

Bölgesel barış ve güvenlik için dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin Kuzey Kore'den hesap sorması ve Pyongyang rejimine "ABD, müttefikleri ve daha geniş bir bölge için tehdit oluşturan sürekli provokasyonların bedelleri ve sonuçları olacağı" konusunda çok net bir mesaj göndermesi gerektiğini kaydeden Price, başta Güvenlik Konseyi kararları lehinde oy vermiş olan Birleşmiş Milletler (BM) daimi üyeleri olmak üzere tüm ülkelerin Kuzey Kore konusundaki yaptırımlara uyma ve uygulama sorumluluğuna sahip olduğunu hatırlattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...