Tgrt Haber

ABD'den Lübnan'a destek mesajı

11 Ekim 2014 18:54
ABD'den Lübnan'a destek mesajı

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Lübnanlı mevkidaşı Basil'e "IŞİD'e karşı savaşında Lübnan'ın yanında oldukları" mesajı gönderdi.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın haberine göre, Kerry'nin Basil'e gönderdiği mesajda, Lübnan'ın teröre karşı yaptıklarından övgüyle söz edildi.

Bu çerçevede uluslararası çabalara katılımı nedeniyle Basil'e özel olarak teşekkür edilen mesajda, Amerika'nın, sınır boyunda ve sınırları içinde IŞİD'e karşı savaşında Lübnan'ın yanında olduğu ve bu alanda askeri destek ile işbirliğine devam edeceği vurgulandı.

Ülkesinin IŞİD ve benzeri oluşumlarla savaş için geniş kapsamlı bir uluslararası koalisyon oluşturulmasından da söz edilen mesajda, Basil'in IŞİD ve terör örgütleri nedeniyle duyduğu endişelerin anlaşıldığı kaydedildi.

Öte yandan, Lübnan ordusunun bugün Beyrut'taki Uluslararası Refik Hariri Havaalanı'ndan ABD'nin gönderdiği çeşitli mühimmatları teslim aldığı belirtildi.

İçeriğine ilişkin bilgi verilmeyen mühimmatların, ABD'nin daha önce Lübnan ordusuna yapmayı kararlaştırdığı yardım ve anlaşmalar kapsamında gönderildiği ifade edildi.

Lübnan ordusuna, "sınırların güvenliği ve aşırı gruplarla mücadele için" daha önce de ABD tarafından mühimmat gönderilmişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...