Tgrt Haber

ABD'den Ortadoğu'ya ek hava savunma sistemi

22 Ekim 2023 11:52 - Güncelleme : 22 Ekim 2023 12:16
ABD'den Ortadoğu'ya ek hava savunma sistemi

ABD, Hamas-İsrail savaşıyla tansiyonun tırmandığı Ortadoğu'ya yeni füzeler konuşlandırma kararı aldı.

Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon​,ABD​'nin Ortadoğu​'daki üslerine Yüksek İrtifa Alan Savunma Sistemi (THAAD) ile yeni Patriot​ bataryaları konuşlandırılacağı duyuruldu. 

PENTAGON TALİMAT VERDİ

Pentagon’dan yapılan açıklamada, “ABD Savunma Bakanı Austin konuşlandırılacak birliklere hazır olmaları talimatını verdi. Hangi üsse ne kadar asker gönderi̇leceği̇ne dair detay paylaşılmadı.” denildi.

ABD ÜSSÜNE ROKETLİ SALDIRI

Öte yandan, Gazze'yi abluka altına alan İsrail'e tam desteğini açıklayan ABD'nin askerlerinin bulunduğu üslere saldırılar artmaya başladı. Irak'ın Anbar kentinde ABD askerlerinin bulunduğu üsse yeni bir saldırı düzenlendi.

Irak güvenlik kaynakları, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin bulunduğu Ayn el-Esed Askeri Üssü'ne roketli saldırı düzenlendiğini açıkladı. Saldırı sonucu can kaybı ve maddi hasara ilişkin bilgi verilmedi. Söz konusu saldırının sorumluluğunu Irak'taki İslami Direniş Örgütü üstlendi.

Kaynak: NTV

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...