Tgrt Haber

ABD'den pes dedirten paylaşım: Teröre desteklerini açıkça gösterdiler

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
28 Kasım 2022 17:14 - Güncelleme : 29 Kasım 2022 00:52
ABD, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerine eğitim veriyor.

TSK terörle mücadele ederken ABD’den skandal bir hamle geldi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), terör örgütü PKK/YPG'ye yaptıkları yardımın fotoğraflarını 'kararlıyız' mesajı ile servis etti.

ABD, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerine eğitim veriyor.

Türkiye​'nin Suriye'de gerçekleştirdiği Pençe-Kılıç Harekatı devam ediyor. Dünyada yankı uyandıran harekatın ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) bir kara harekatı bekleniyor. Böylesine kritik bir dönemde ABD​'den skandal bir adım geldi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), PKK/PYD/YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) yaptıkları yardımı sosyal medyadan paylaştı.

ABD'den pes dedirten paylaşım: Teröre desteklerini açıkça gösterdiler

'KARARLIYIZ' PAYLAŞIMI 

Paylaşımda, "Misyonumuzun bir parçası olarak Suriye'deki SDG ortaklarımıza 20 ünite kan ve plazma verildi" notu da düşüldü. ABD'nin desteğinin devam edeceğinden de bahsedilen paylaşımda, "Bölgede istikrarı yeniden sağlamak için ortak çabayı sürdürmeye kararlıyız" denildi. 

ABD, terör örgütlerine uzun bir süredir destek veriyor. Geçtiğimiz günlerde de  ABD Özel Kuvvetler Komutanı olarak görev yapan Jeff Dennis Suriye'de eğitim verdiği PKK/YPG teröristlerinin mezuniyet törenine katılmıştı. Sözde mezuniyet töreninde konuşma yapan ABD'li komutan, "Başarınız ile gurur duyuyoruz. Bu seviyeye gelebilmek için zorlu bir eğitimden geçtiniz" ifadelerine yer vermişti.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...