Tgrt Haber

ABD’den Putin’e net uyarı: Nükleer kullanırsa üstüne çökeriz

28 Eylül 2022 22:23 - Güncelleme : 28 Eylül 2022 22:40
ABD’den Putin’e net uyarı: Nükleer kullanırsa üstüne çökeriz

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsay Graham, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i net bir şekilde uyardı. Putin'in Ukrayna'ya yönelik tehditlerini sürdürüp nükleer silah kullandığı takdirde NATO'ya yönelik bir saldırı sayacaklarını söyleyen Graham, "İşte o zaman tüm Amerikan Kongresi, Putin'in üstüne çöker" dedi.

Rusya​ lideri Vladimir Putin'in ülkesinin toprak bütünlüğünü korumak için nükleer silahları da kastederek tüm silah gücünü kullanacağını söylemişti. Ülkesinde seferberlik ilan eden ve “Blöf yapmıyorum” diyen Putin'in bu açıklamaları yeniden nükleer tehlikeyi gündeme getirdi. Askeri ve siyasi uzmanlar, Ukrayna​'da büyük kayıp veren ve köşeye sıkışan Putin’in taktik nükleer silahlara başvurabileceğini öngörüyor.

Tüm dünya Putin'in açıklamalarında sonra Rusya'nın atacağı her adımı tedirginlikle takip ediyor.NATO​ Genel Sekreteri Stoltenberg dün gerçekleştirdiği konuşmada Putin'i net şekilde uyarırken bir uyarı da ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsay Graham'dan geldi. 

"NATO'YA YÖNELİK BİR SALDIRI SAYARIZ"

Graham "Putin, Ukrayna'ya yönelik tehditlerini sürdürüp nükleer silah​ kullanırsa, bunu büyük ölçekte NATO'ya yönelik bir saldırı sayarız. Radyasyon sadece Ukrayna'yı değil bütün Avrupa'yı etkiler" ifadesini kullandı.

"YOK EDİCİ SONUÇLARI OLUR"

Rusya'nın 21. yüzyıl boyunca nükleeri "şantaj" amaçlı kullandığını belirten Graham "Buna hemen karşı çıkmalıyız. Sullivan, Rusya'nın Ukrayna'da nükleer silah kullanması durumunda bunun yok edici sonuçları olacağını söyledi ve haklıydı" dedi.

"NÜKLEER KULLANIRSA PUTİN'İN ÜSTÜNE ÇÖKERİZ"

Graham, NATO'nun Rusya'ya net bir mesaj vermesi gerektiğinin altını çizerek, sözlerini şöyle bitirdi:

Ukrayna'da Putin'in emriyle bir nükleer patlama olursa, bu NATO'nun kendisine yönelik bir saldırı olur. İşte o zaman tüm Amerikan Kongresi, Putin'in üstüne çöker. Bu mesajı veremezsek, Putin ve onun gibi zorbalara karşı çok büyük bir hata yapmış oluruz.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...