Tgrt Haber

ABD’den Rusya ile ilgili ilginç iddia: Çin’den yardım istedi

13 Mart 2022 23:51 - Güncelleme : 14 Mart 2022 00:01
Ukrayna ordusu ve sivil direniş ile karşılaşan Rusya'nın Çin'den yardım istediği iddia edildi.

Rusya’nın Ukrayna topraklarına başlattığı işgal girişiminde Rus ordusuna ait çok sayıda askeri malzeme Ukrayna güçlerince imha edildi. Rusya’nın envanterinde sıkıntı yaşandığını iddia eden ABD’li yetkililer Moskova yönetiminin Çin’den askeri teçhizat istediğini ifade etti.

Ukrayna ordusu ve sivil direniş ile karşılaşan Rusya'nın Çin'den yardım istediği iddia edildi.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in emri ile Ukrayna topraklarına işgal başlatan Rus ordusu Ukraynalıların direnişi ile adeta şaşkına döndü. Ukrayna ordusu tarafından çok sayıda envanteri imha edilen Rus ordusu ile ilgili ABD’den çarpıcı bir iddia geldi.

RUSYA ÇİN’DEN YARDIM TALEP ETTİ

ABD’li yetkililer işgalin başladığı ilk günden bu yana Rusya’nın Çin’den askeri teçhizat ve çeşitli yardımlar talep ettiğine yönelik iddialarına yer verildi. Rusya'nın Çin’den ne istediği hakkında ayrıntı vermeyen ABD’li yetkililer, Çin'in Rusya'ya yardım etmeye hazır olabileceğine dair bazı işaretler olduğunu ve ABD'nin müttefikleri ile bu konuyu ele almayı planladığı ifade edildi. ABD'li yetkililer ayrıca, Rusya'nın envanterindeki bazı silahların tükenmekte olduğuna dair işaretler olduğunu öne sürdü.

RUS ZIRHLI ARAÇLARI İMHA EDİLDİ

Öte yandan Ukrayna, sahil kentlerinden biri olan Mariupol’de Ukrayna ordusu tarafından imha edilen Rus zırhlı araçlarının görüntüleri yayınlandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...