Tgrt Haber

ABD’den Rusya’ya açık tehdit: Sonuçları ağır olur

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
25 Ekim 2022 06:17 - Güncelleme : 25 Ekim 2022 06:30
ABD’den Rusya’ya açık tehdit: Sonuçları ağır olur

ABD ile Rusya arasındaki gerilim yapılan karşılıklı açıklamalarla her geçen gün tırmanıyor. ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Rusya’nın Ukrayna savaşında nükleer silah kullanması durumunda bedelinin ağır olacağını söyledi. 

Rusyaile Ukraynaarasındaki savaş​ 8 ayı geride bıraktı. Savaşta binlerce kişi hayatını kaybederken yüzbinlerce kişi ise ülkelerini terk etmek zorunda kaldı. Ukrayna Rusya’nın kendi topraklarında ilhak ettiği bölgeleri geri almaya çalışırken Moskovayönetiminin ‘kirli bomba’ iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Ukrayna, Rusya’nın söz konusu iddialarını saçma olarak nitelendirirken  ABD​ ise iddiaların “dezenformasyon” olduğunu söyledi.

ABD’DEN NÜKLEER UYARI

ABD yönetimi ayrıca Ruslara üretecekleri her bahanenin gerilimi tırmandırmak için uydurulmuş sözler olacağını açıkça ifade ederken Moskova yönetiminin Ukrayna’da nükleer silah kullanacağına dair bir emare ve ABD’nin nükleer konuşlanmasını değiştirmesi için herhangi bir sebep görmediklerini söyledi.

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, “Rusya’nın herhangi bir şekilde nükleer silah kullanımının oldukça ağır sonuçları olacaktır.” ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...