Tgrt Haber

ABD'den Rusya'ya çok sert tehdit: Eşi görülmemiş bir bedel ödeteceğiz

19 Şubat 2022 16:30 - Güncelleme : 19 Şubat 2022 20:08
ABD'den Rusya'ya çok sert tehdit: Eşi görülmemiş bir bedel ödeteceğiz

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’ın Rusya’yı tehdit etmesinin ardında bir tehdit te ABD Başkan Yardımcısı Harris’ten geldi. Ukrayna'nın işgali durumunda Rusya'ya "ekonomik bedel" ödeteceklerini belirtti.

Ukrayna ile Rusya arasında gerilim artarken ve Ukrayna’nın doğusunda yer yer çatışmalar yaşanırken ABD’den ve Batılı ülkelerden tehdit ütüne tehdit geldi. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda, ABD'nin müttefikleriyle Moskova'ya "büyük ve eşi görülmemiş ekonomik bedel" ödeteceğini söyledi.

BATI TEHDİT ALTINDA

Harris, Almanya'da düzenlenen 58. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Avrupa'nın 2. Dünya Savaşı'ndan sonra oluşturulan sistemde "ulusal sınırların zorla değiştirilmemesi" nedeniyle benzeri görülmemiş bir barış ve refaha sahip olduğunu belirtti. Avrupa güvenliğinin geleceğinin doğrudan tehdit altında olduğunu söyleyen Harris, "Avrupa güvenliğinin temeli Ukrayna'da doğrudan tehdit altında" ifadelerini kullandı. Harris, milletlerin kendi ittifaklarını seçme hakkına sahip olduklarını anlatarak sınırların zorla değiştirilmemesi gerektiğini dile getirdi.

BEDEL ÖDETECEĞİZ

NATO'yu dünyanın en büyük askeri ittifakı olarak niteleyen Harris, ABD'nin NATO'nun 5. maddesine bağlılığının sağlam ve kutsal olduğunu söyledi. Harris, ABD ve müttefiklerinin Ukrayna işgal edilmesi halinde Rusya ve Ukrayna işgaline yardım eden müttefiklerine büyük ekonomik ve mali yaptırımlar uygulayacağını belirtti. Harris konuşmasına şöyle devam etti: "Açık konuşayım. Kesin olarak söyleyebilirim ki Rusya Ukrayna'yı işgal ederse, Moskova'ya, ABD ve ortaklarımız 'büyük ve eşi görülmemiş' bir ekonomik bedel ödetecekler."

NATO’NUN HER KARIŞINI SAVUNURUZ

Bu kapsamlı ve koordineli tedbirlerin uygulanmasının Ukrayna işgalinde sorumlulara büyük zarar vereceğini savunan Harris, "Ekonomik tedbirlerle de durmayacağız. Doğu kanadındaki NATO müttefiklerimizi daha da güçlendireceğiz" ifadelerini kullandı. Kamala Harris, ABD kuvvetlerinin Ukrayna'da savaşmayacaklarını yineleyerek, ancak ülkesinin "NATO topraklarının her karışını savunacağını" dile getirdi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...