Tgrt Haber

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Rusya'ya gözdağı: Uçaklar teyakkuzda bekliyor

07 Mart 2022 13:50 - Güncelleme : 07 Mart 2022 14:06
ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Rusya'ya gözdağı: Uçaklar teyakkuzda bekliyor

Rusya-Ukrayna savaşının 12’nci gününde bölgede geçici olarak ateşkes kararı alınırken ABD’den Rusya’ya yönelik sert açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Uçaklar teyakkuzda bekliyor" ifadelerini kullanırken NATO topraklarını savunmak için adım atacaklarını sözlerine ekledi.

Rusya-Ukrayna savaşı 12’nci gününde. Bölgeden çatışma sesleri yükselirken Rus ordusu Kiev’e doğru harekete geçti. Sivil direniş ile karşılaşan Rus ordusu hızını kaybederken bir yandan da barış çalışmaları için dünyanın farklı noktalarından açıklamalar geliyor.

“RUSYA ÇOK ORANTISIZ BİR SALDIRIDA BULUNDU”

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Litvanya'da savaş ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Rusya’nın Ukrayna topraklarında egemenlik ihlal ettiğini ve Rus saldırılarının büyümesi durumunda Blinken, “Her şeyi yapmaya hazırız. NATO müttefiklerimizle sürekli durumu güncellemesi yapıyoruz. Rusya'nın neredeyse sıfıra yaklaştığını görüyoruz. İhracat geri çekilmeleri, önemli teknolojik şirketlerin geri çekilmesi mümkün oldu. Ukrayna'ya sunabildiğimiz yardımın etkisini de gördük. Bütün söylediklerimiz gerçekleşiyor. Rusya çok orantısız bir saldırıda bulundu, bu nedenle Rusya'ya baskıyı artırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

“HER KARIŞI SAVUNACAĞIZ”

Savaşın sonunda Ukrayna’nın zaferle çıkacağını söyleyen Blinken, “Uçakta teyakkuzda bekliyor” diyerek Rusya'ya gözdağı verdi. Blinken sözlerini “NATO toprakları içinde saldırı herhangi bir gerçekleşirse biz NATO topraklarının her bir köşesini savunmak için adım atacağız” ifadelerini kullanarak tamamladı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...