Tgrt Haber

ABD'den Rusya'ya sert uyarı!

19 Eylül 2016 11:22
ABD'den Rusya'ya sert uyarı!

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriye'de ateşkesin etkin şekilde uygulanamaması konusunda Esad rejimini sorumlu tuttu.

 ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, CNN kanalında katıldığı bir programda, Suriye'deki ateşkes ve Rusya'nın bu konudaki tavrına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

GÖSTERİŞ YAPMAYI BIRAKIN

Rusya'nın ateşkesle ilgili özellikle insani yardımların yerlerine ulaştırılmasını engelleyen Esad rejimine baskı yapmadığını belirten Kerry, Moskova'ya seslenerek, "Sahneye oynamayı ve gösteriş yapmayı bırakıp insani yardımların yerine ulaştırılmasını sağlayın. Eğer Rusya ateşkes konusunda ciddiyse Esad'ın uçaklarının uçmasını engellesin ve ateşkese saygı gösterdiğini kanıtlasın" dedi.

ESAD REJİMİ EN BÜYÜK UNSUR

İnsani yardımları Esad rejiminin bir kez daha engellediğinin altını çizen Kerry, Rusya'nın desteklediği Esad rejiminin ülkede "ileri bir adım atılmasını önleyen en büyük unsur" olduğunu kaydetti.

Mevcut ateşkes anlaşmasının güven üzerinde değil tarafların söz verdikleri başlıklarda somut adımlar atmaları üzerine kurulu olduğunu vurgulayan Kerry, somut anlamda insani yardımların yerlerine ulaştırılamamasının çok önemli bir sorun oluşturduğunu söyledi. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...