Tgrt Haber

ABD'den Rusya'ya son uyarı: Muazzam bedelleri olacak!

12 Şubat 2022 13:22
Blinken, Rusya'nın önünde iki yol olduğunu belirterek her iki tercihe de hazır olduklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna'nın işgal edilmesi riskine karşı Rus mevkidaşı Lavrov ile bir kez daha görüşeceğini açıkladı. “Umarım diplomasiyi tercih ederler” diyen Blinken, “Eğer saldırmayı düşünürlerse bunun muazzam bedelleri olacak” şeklinde konuştu.

Blinken, Rusya'nın önünde iki yol olduğunu belirterek her iki tercihe de hazır olduklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna'nın Ukrayna işgalini engellemek için son bir adım daha atacağını söyledi. Rus mevkidaşı Sergei Lavrov ile konuşacağını belirten Blinken, "Ukrayna sınırlarının çevresine gelen yeni kuvvetler de dahil olmak üzere, rahatsız edici işaretler görmeye devam ediyoruz" dedi.

İKİ YOL VAR

"Başkan Putin'in işgal kararı alıp almadığını bilmiyoruz” diyen Blinken, ancak çok kısa sürede harekete geçme kapasitesini devreye soktuğunu bildiklerini belirtti. Blinken, her noktada büyükelçiliğe odaklandıklarını vurgulayarak “Sayın Bakan Lavrov’a şunları şunları söyleyebilirim. Biz olabildiğince açık olduk. Önümüzde 2 yol var. Başkan Putin seçecek bu yolu.”

RUSYA HER AN SALDIRACAK POTANSİYELE SAHİP

Blinken, Rusya’nın Ukrayna'ya her an saldıracak potansiyele sahip olduğunu kaydetti. “Umarım bunu yapmazlar ve diplomasiyi tercih ederler” diye konuşmasına devam eden Blinken, şöyle devam etti: “Biz tüm ortaklarımız ve müttefiklerimiz ile işbirliği yaparak buna hazır olduğumuzu bildirdik. Fikirlerimizi Rusya ile paylaştık. Önerilerde bulunduk. Burada mümkün yollar var tabi. Ancak Rusya buradaki bazı fikirlere cevap vereceğini söylemişti ama henüz cevap alamadık. Bakan Lavrov’a bunlara cevap alıp alamayacağımızı soracağız.”

MUAZZAM BEDELLERİ OLACAK

Blinken, Rusya saldırmayı seçerse bunun muazzam bedelleri olacağını kaydetti. Dünya çapında bir tepkiyle karşılayacaklarının altını çizen Blinken, “Başkan Putin kendi karar verecek. Biz 2 yol için de hazırız. Hangisinin daha sorunlu yol olduğu açık. Biz 2 ihtimale de açığız" dedi. Blinken ayrıca Washington ve müttefiklerinin, Ukrayna'yı işgal etmesi halinde Rusya'ya "hızlı bir şekilde" cezalandırıcı yaptırımlar uygulayacağını söyledi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...