Tgrt Haber

ABD’den Rusya’ya uyarı: Tam güçle karşılık vereceğiz

Editör: Anday Celayir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Mart 2022 19:10 - Güncelleme : 13 Mart 2022 19:13
Ukrayna Savunma Bakanı, NATO eğitim üssünün Ruslar tarafından hedef alındı operasyonu 'terörist saldırı' olarak nitelendirilmişti.

ABD, Rusya'nın NATO topraklarını vurması durumunda, NATO’nun buna 'tam gücüyle' karşılık vereceği konusunda uyardı.

Ukrayna Savunma Bakanı, NATO eğitim üssünün Ruslar tarafından hedef alındı operasyonu 'terörist saldırı' olarak nitelendirilmişti.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları 18’inci gününe girerken, ABD’den Rusya’ya NATO toprakları konusunda uyarı geldi. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ABD basınına verdiği röportajda, Rusya'nın NATO topraklarını vurması durumunda, NATO’nun buna 'tam gücüyle karşılık vereceği konusunda uyardı.

5'İNCİ MADDEYİ TETİKLER

Sullivan böyle bir durumun yaşanması halinde bunu NATO'nun 5’inci Maddesini tetikleyeceğini ve bir NATO müttefikine yapılan saldırının tüm müttefiklere yapılmış sayılacağını vurguladı. Sullivan, "NATO topraklarına askeri bir saldırı olursa, bu 5’inci Maddenin uygulanmasına neden olur ve NATO ittifakının tüm gücünü buna cevap vermek için kullanırız" dedi.

Polonya sınırında, içerisinde Ukraynalıların da eğitim gördüğü NATO Eğitim Üssü'ne Rusya'nın saldırı düzenlemesinin ardından yaralılar Lviv’e sevk ediliyor.

NATO ÜSSÜNÜ VURDU

Sabah saatlerinde Ukrayna'nın Lviv kentindeki Uluslararası Barışı Koruma ve Güvenlik Merkezine Rus ordusu tarafından düzenlenen saldırıda 35 kişi ölmüş, 137 kişi yaralanmıştı. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, NATO eğitim üssünün de Ruslar tarafından hedef alındığını doğrulayarak ve 'terörist saldırı' ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...