Tgrt Haber

ABD’den Somali’de operasyon: DEAŞ’ın üst düzey ismi öldürüldü!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 Ocak 2023 07:11 - Güncelleme : 27 Ocak 2023 09:00

ABD’li üst düzey yetkililer, terör örgütü DEAŞ’a finansal ve lojistik destek sağlayan ve örgütün üst düzey isimlerinden biri olan Bilal el-Sudani ile 10 örgüt üyesinin Somali'de düzenlenen operasyonda öldürüldüğünü açıkladı.

Terör örgütü DEAŞ’a yönelik ABD’den operasyon geldi. İsminin açıklanmasını istemeyen iki üst düzey ABD’li yetkili, yaptıkları çevrim içi toplantıda DEAŞ’ın üst düzey isimlerinden olan Bilal el-Sudani’yi ele geçirmek üzere Somali’nin kuzeyindeki ‘dağlık bir mağara kompleksine’ düzenlenen baskınla ilgili basın mensuplarını bilgilendirdi. Sudani'nin, ABD​ ordusunun "dağlık bir mağara kompleksinde" gerçekleştirdiği operasyon sırasında çıkan çatışmalar sırasında öldürüldüğünü kaydeden yetkililer, operasyon neticesinde sivil ya da askeri bir ölüm olmadığını, yalnızca bir ABD askerinin, askeri operasyon köpeği tarafından yaralandığını bildirdi.

BIDEN EMRİ VERDİ

Söz konusu baskının planlanmasının aylarca sürdüğünü belirten yetkililer, ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) geçen hafta bilgilendirdiği Başkan Joe Biden​'ın da bu hafta başında operasyona onay verdiğini aktardı. Yetkililer, Sudani'nin "dağlık bir mağara kompleksinden" terör örgütü DEAŞ​'ın Afrika kıtası ve Afganistan başta olmak üzere dünya çapındaki operasyonel faaliyetlerine finansal ve lojistik destek sağladığını belirtti. Yetkililer, Sudani'nin DEAŞ'a katılmadan önce de "uzun bir terör geçmişi" olduğuna dikkati çekti.

Yetkililer, Somali​ hükûmeti dahil, terörle mücadele konusunda ABD'nin diğer önemli müttefiklerini de operasyonla ilgili bilgilendirdiklerini kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...