Tgrt Haber

ABD'den Suriye'de skandal bir hamle daha: PKK/YPG ile operasyonlara yeniden başladı

17 Aralık 2022 06:50 - Güncelleme : 17 Aralık 2022 07:20
ABD'den Suriye'de skandal bir hamle daha: PKK/YPG ile operasyonlara yeniden başladı

Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyine yapması beklenen kara harekatı gündemdeyken ABD'den Suriye'de skandal bir hamle daha geldi. Terör örgütü PKK/YPG ile ortak tatbikat yürüten ABD ordusu, son olarak terör örgütü DEAŞ'a karşı operasyon düzenlemeye başladı.

Türk ordusu, Pençe-Kılıç Harekatı ile terör örgütü PKK/YPG​'ye ağır darbeler indirirken Suriye​'nin kuzeyine de kara harekatı düzenleneceğinin sinyalleri verildi. Türkiye​ kara harekatını planlarken ABD​'den skandal bir hamle daha geldi. ABD, bölgede tekrar terör örgütleriyle yakınlaşmaya başladı.

PKK/YPG İLE TATBİKAT

Geçtiğimiz günlerde yapılan askeri sevkiyatların ardından bölgede YPG ile ortak tatbikat düzenleyen ABD ordusu, bu kez de terör örgütüyle birlikte ortak operasyonlara başladı.

DEAŞ​'A KARŞI OPERASYON

ABD Merkezi Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM, Rojava'da YPG ile DEAŞ'A karşı ortak operasyonların yeniden başladığını duyurdu. CENTCOM, operasyonlar sonucunda 5 DEAŞ üyesinin yakalandığını paylaştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TERÖRİSTLERİN TEPESİNE BİNECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kasım ayı içerisinde yaptığı grup toplantısında Suriye'nin Kuzeyi'ne yapılması planlanan harekatla ilgili, "Çıbanbaşı yerlerden başlayarak adım adım halledeceğiz. Bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine tepesine bineceğiz" ifadelerini kullandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...