Tgrt Haber

ABD'den Suudi Arabistan'a Patriot hava savunma sistemi bataryası desteği

Editör: Murat Makas / Kaynak: Anadolu Ajansı
21 Mart 2022 08:55 - Güncelleme : 22 Mart 2022 15:31
Riyad yönetiminin Yemen'deki İran destekli Husilerin özellikle dron ve füze saldırılarına karşı Washington'dan uzun süredir Patriot hava savunma sistemi talep ettiği söyleniyordu.

Yemen'deki İran destekli Husiler Suudi Arabistan’a karşı saldırılarını arttırdı. ABD, Husilerin saldırılarına karşı Suudi Arabistan’a Patriot hava savunma sistemi bataryası gönderdi.

Riyad yönetiminin Yemen'deki İran destekli Husilerin özellikle dron ve füze saldırılarına karşı Washington'dan uzun süredir Patriot hava savunma sistemi talep ettiği söyleniyordu.

Yemen’deki İran destekli Husiler bölgede saldırılarını yoğunlaştırdı. Yemen'de hükümet güçlerine destek veren Arap koalisyonu, Husilerin Suudi Arabistan'ın güneyine gönderdiği 9 insansız hava aracı (İHA) ile bir balistik füzenin düşürüldüğünü duyurmuştu.

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesine açıklama yapan ve adlarının açıklanmasını istemeyen üst düzey ABD'li yetkililer, Suudi Arabistan'a destek için geçen ay çok sayıda Patriot hava savunma sistemi bataryası gönderildiğini söyledi.

SAYI BİLİNMİYOR

Yetkililer, Riyad yönetiminin Yemen'deki İran destekli Husilerin özellikle dron ve füze saldırılarına karşı Washington'dan uzun süredir Patriot hava savunma sistemi talep ettiğini fakat talebin uzun süren güvenlik protokolleri nedeniyle ancak karşılanabildiğini kaydetti.

Kaç Patriot bataryasının Suudi Arabistan'a teslim edildiği, teslimatın tam olarak ne zaman ve ne şekilde yapıldığına dair detaylara yer verilmedi.

BEYAZ SARAY BU İDDİAYI YALANLAMIŞTI

ABD Başkanı Joe Biden'ın yönetime gelmesinin ardından ABD ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerde zaman zaman tıkanıklıklar yaşanmış, son olarak geçen ay Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın Biden ile telefonda görüşmediği iddia edilmiş ancak Beyaz Saray bu iddiayı yalanlamıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...