Tgrt Haber

ABD'den Fırat Nehri'nden Türkiye'ye sızma dersi: Hava, kara yetmedi şimdi de terör örgütü PKK’ya denizaltı eğitimi verdi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Yeni Şafak
19 Aralık 2022 10:16 - Güncelleme : 19 Aralık 2022 10:30
ABD'den Fırat Nehri'nden Türkiye'ye sızma dersi: Hava, kara yetmedi şimdi de terör örgütü PKK’ya denizaltı eğitimi verdi

Terör örgütü PKK/YPG’ye silah ve maddi destekte bulunan ABD bu sefer dalgıçlık eğitimi verdi. Teröristler Münbiç’in Karakozak bölgesindeki eğitimde Fırat Nehri üzerinden Türkiye’ye sızma talimleri yaptı.

Türkiye’nin terörle mücadelesi büyük bir kararlılıkla sürüyor. Terör örgütü PKK/YPG’ye Suriye ve Irak’ın kuzeyinde ağır darbe indiren kahraman Mehmetçik olası karar harekatı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan emir bekliyor. Kara harekatının yapılmaması için başta ABDolmak üzere birçok ülkeye yardım çağrısında bulunan terör örgütünün çağrısına Beyaz Saray cevap verdi.

ABD’DEN TERÖR ÖRGÜTÜNE EĞİTİM

Türkiye’nin operasyonları sırasında terör örgütü ile ortak devriye atmayı durduran ABD bu faaliyetine yeniden başladı. Türkiye’nin tepki gösterdiği bu duruma rağmen ABD teröristleri eğitmeye devam ediyor.  Türkiye’deki kritik noktalara terör saldırısı yapmayı planlayan PKK​, Suriye ve Kuzey Irak’taki sabotajcı teröristlerini Türkiye’ye sızmak için tek kişilik paramotorlar kullanmaya başladı. Alınan önlemlerle, paramotorlarla geçişleri sıfıra inen PKK bu defa da nehirler üzerinden Türkiye’ye sızmaya çalışıyor.

FIRAT NEHRİ’NDEN SIZMA PLANI

Türkiye​ içindeki Akdeniz ve Amanoslar açılım gruplarını yeniden oluşturmak için harekete geçen PKK, Suriye’de ABD desteğinde eğittiği teröristlerini Türkiye’ye sızdırmak için Fırat nehrini kullanmaya başladı. PKK’nın Akdeniz ve Amanoslar açılım grubu için eğittiği teröristleri Suriye’nin Lazkiye kentinden Hatay’ın Samandağ ilçesine geçişini planladığı tespit edildi. PKK’nın bu geçiş için teröristlere Münbiç’in Karakozak bölgesinde dalgıçlık eğitimi verdiği belirlendi. PKK’nın teröristlere 15 gün süreyle tüp ve dalgıç kıyafetiyle eğitim verdiği, eğitim malzemelerinin içinde ise Avrupa ülkelerinden temin edilen su altında hızla ilerlemeyi sağlayan elektrikli cihaz olan SEABOB olduğu tespit edildi.

AVRUPA'DA JETSKİLERLE EĞİTİM

Avrupa ülkelerinden getirtilen jetskilerle de eğitilen PKK’lı teröristlerden 2 kişilik bir grubun, yakın zamanda SEABOB kullanarak Suriye’nin Lazkiye şehrindeki Kesap bölgesinden Hatay Yayladağı bölgesine geçmeye çalıştığı ancak başarısız olduğu tespit edildi. Öte yandan ABD’li helikopter pilotlarının Deyrizor’da helikopter kullanım eğitimi verdiği PKK’lı 80 teröristin staja gönderildiği ortaya çıktı. Eğitim alan teröristlerin pratik kazanmaları için Suriye’nin Rumeylan ve Irak’ın Süleymaniye bölgelerine gönderildiği de belirlendi.

 

Kaynak: Yeni Şafak

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...