Tgrt Haber

ABD’den Ukrayna'ya savaşın yıldönümünde 2 milyar dolarlık ek güvenlik yardımı!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Şubat 2023 08:01 - Güncelleme : 24 Şubat 2023 08:08
ABD’den Ukrayna'ya savaşın yıldönümünde 2 milyar dolarlık ek güvenlik yardımı!

Son dakika haberi: Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta bir yıl geride kalırken ABD’den Kiev yönetimine 2 milyar dolarlık ek güvenlik yardımı geldi. Washington yönetiminin ayrıca bugün Rusya’ya yeni yaptırımlarını açıklaması bekleniyor.

Rusya​ Devlet Başkanı Putin’in emriyle başlayan Ukrayna​ savaşında bir yıl geride kaldı. Milyonlarca Ukraynalının ülkesini terk ettiği savaş bölgesinde binlerce kişi hayatını kaybetti. Savaşın yıldönümünde Rusya Devlet Başkanı Putin​ ‘çatışmaların devam edeceği’ noktasında açıklamalarda bulunurken Kiev yönetimine ABD’den bir destek daha geldi.

ABD’DEN 2 MİLYAR DOLARLIK EK YARDIM

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, CNN televizyonun "CNN Town Hall" adlı programında yaptığı açıklamada ABD Başkanı Joe Biden​'ın Ukrayna ziyaretinden, bu ülkeye yardımlar kapsamında daha fazla mühimmat ve yüksek teknoloji içeren yeni yardımları beraberinde getirdiğini söyledi.  Sullivan, "ABD, bugün, Ukrayna'ya 2 milyar dolarlık ek güvenlik yardım paketi açıkladı." ifadesini kullandı.

F-16 GÖNDERİLECEK Mİ?

Ukrayna'nın F-16 savaş uçakları talebiyle ilgili ise Sullivan, Ukrayna'nın önemli bir karşı saldırı başlatmak üzere olduğunu ve bu saldırılar kapsamında F-16'ların kilit kapasiteler olmadığını düşündüklerini kaydetti. Sullivan, "F-16'lar kısa vadeli savaş ile ilgili bir mesele değil. Ukrayna'nın uzun vadeli savunması ile ilgili bir mesele." diyerek, Biden ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy​'nin de bu şekilde konuyu görüştüğünü bildirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...