Tgrt Haber

ABD'den Ukrayna'ya 300 milyon dolarlık yardım 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
31 May 2023 23:50 - Güncelleme : 31 May 2023 23:53
ABD'den Ukrayna'ya 300 milyon dolarlık yardım 

ABD, Ukrayna'ya yönelik askeri yardımlarını sürdürüyor. Beyaz Saray, Ukrayna'ya yönelik ek askeri yardım paketini duyurarak, içinde hava savunma sistemleri, mühimmat ve diğer savunma ekipmanlarının bulunduğu 300 milyon dolar değerindeki destek paketini duyurdu.

ABD​ Savunma Bakanlığı sözcüsü Kirby, Ukrayna​'ya kendi askeri envanterinden yeni yardım sağlanacağını duyurdu. Sözcü, bu yeni paketin içinde Patriot​ hava savunma sistemleri, Stinger füzeleri ve Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemi (HIMARS) için ek mühimmat bulunduğunu belirtti.

39'UNCU YARDIM PAKETİ

Söz konusu yardım paketinin ABD Savunma Bakanlığı envanterinden karşılanacağı ve bunun envanterden karşılanan 39’uncu yardım paketi olduğu açıklandı.

ABD Savunma Bakanlığına göre, yardım paketinde Patriot hava savunma sistemleri, Stinger uçaksavar sistemleri, tank mühimmatı ve diğer ekipmanların yer alacak.

ABD, Rusya’nın saldırılarının başlamasından bu yana Ukrayna’ya yaklaşık 38 milyar dolar değerinde yardım taahhüt etti. 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...