Tgrt Haber

Son dakika! Joe Biden resmen duyurdu: ABD'den Ukrayna'ya tank desteği

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber, AA
25 Ocak 2023 20:07 - Güncelleme : 25 Ocak 2023 21:21
Son dakika! Joe Biden resmen duyurdu: ABD'den Ukrayna'ya tank desteği

Son dakika haberi: Almanya'nın Ukrayna'ya 'Leopard' tankı gönderme kararının ardından ABD yönetiminden de hamle geldi. ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya 31 adet M1 Abrams tankı ve 8 adet M88 tank kurtarma aracı verileceğini duyurdu.

Rusya​'nın geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta başlattığı savaştaUkrayna​ cephesi adına yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ülkeye, Almanya'nın 'Leopard' tankı gönderme kararının ardından ABD​'den de hamle geldi

BİR TABUR ABRAMS

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya 31 adet M1 Abrams tankı ve 8 adet M88 tank kurtarma aracı vereceklerini bildirdi. Biden yaptığı açıklamada, ABD'nin Ukrayna güçlerini Abrams tankları konusunda eğitmeye en kısa sürede başlayacağını duyurdu. 

Son dakika! Joe Biden resmen duyurdu: ABD'den Ukrayna'ya tank desteği

Devam eden savaşın adil ve kalıcı bir şekilde sona ermesini dilediklerini kaydeden Biden, Putin'in en başından bu yana yanıldığını ve yanılmaya devam ettiğini savunarak "Putin zamanla vazgeçeceğimizi ve kararlılığımızın devam etmeyeceğini düşündü. Ancak bu gerçekleşmedi. Müttefiklerimizle beraber sonuna kadar kararlılıkla Ukrayna'ya desteği devam ettireceğimizi gösteriyoruz" diye konuştu.

ALMANYA 14 ADET GÖNDERECEK

Öte yandan Almanya'dan da Ukrayna'ya tank sevkiyatı için onay çıkmıştı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ilk etapta, Ukrayna'ya 14 Leopard 2 tankı gönderilecek. Alman hükümeti ayrıca, Polonya başta olmak üzere bu tanklara sahip başka ülkelerin de Ukrayna'ya sevkiyatına izin vereceğini duyurmuştu.

Kaynak: TGRT Haber, AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...