Tgrt Haber

ABD’den yeni görevi için Hakan Fidan’a tebrik mesajı!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
05 Haziran 2023 06:26 - Güncelleme : 05 Haziran 2023 06:48
ABD’den yeni görevi için Hakan Fidan’a tebrik mesajı!

Son dakika haberi: 67.Hükümet’in Dışişleri Bakanı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan Hakan Fidan’a ABD’den tebrik mesajı geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çankaya Köşkü’nde yaptığı açıklama ile yeni kabinesini duyurdu. Önceki kabineye göre 16 yeni isim kendisine 67.Hükümet’in kabinesinde yer bulurken dikkat çeken atamalar yapıldı. Bunlardan biri de Hakan Fidan​. MİT​ Başkanı olan Hakan Fidan kabinede Dışişleri Bakanı​ olarak atandı. Söz konusu atama kararının ardından birçok ülke Fidan’a tebrik mesajlarını iletti.

BLINKEN’DAN YENİ MEVKİDAŞINA TEBRİK

Bu isimlerden biri de ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken. Blinken sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile “Türkiye’nin yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı tebrik ediyorum.” paylaşımında bulundu. Türkiye​ Dışişleri Bakanlığı ile çalışmaya devam etmeyi dört gözle beklediğini belirten Blinken, Türkiye’nin NATO müttefiki ve ortağı olarak değerli olduğunu kaydetti.

https://twitter.com/SecBlinken/status/1665441673856286722

HAKAN FİDAN KİMDİR?

Hakan Fidan, TİKA, Başbakanlık dış politika ve güvenlik konularından sorumlu Müsteşar Yardımcılığı, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği, Başbakan Özel Temsilciliği, MİT Müsteşar Yardımcılığı, MİT Başkanı ve Cumhurbaşkanı Özel Temsilciliği görevlerinde bulundu.

Fidan, 27 Mayıs 2010'dan bu yana 13 yıldır MİT Başkanlığı görevini yürütüyor.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...