Tgrt Haber

AB'den Kur'an yakma eylemlerine tepki: Terör örgütleri dini istismar ediyor

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
21 Eylül 2023 00:20 - Güncelleme : 21 Eylül 2023 00:29
AB'den Kur'an yakma eylemlerine tepki: Terör örgütleri dini istismar ediyor

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Kur'an-ı Kerim'in yakılması gibi eylemlerin terör grupları tarafından kötüye kullanıldığını ifade etti. Borrell, terörle mücadelede daha etkili olabilmek için toplumlar arasında hoşgörü ve anlayışın yayılması gerektiğini vurguladı. 

Avrupa Birliği​ (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell​, dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleşen Kur'an'ı Kerim yakma eylemlerine tepki gösterdi. Birleşmiş Milletler'in (BM) 78. Genel Kurulu için New York'ta bulunan Borrell, Terörizmle Mücadele Küresel Forumu'nun (TMFK) 13. Bakanlar Oturumu'nda açılış konuşması yaptı. 

"DİNİ İSTİSMAR EDİYORLAR" 

Josep Borrell, terörle etkin mücadele için toplumlarda hoşgörünün teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı. Borrell "Toplumlarımızda provokatif eylemlere, hoşgörüsüzlük ve nefret eylemlerine sıklıkla tanık oluyoruz. Kur'an'ın yakıldığını görüyoruz. Bunlar, teröristler tarafından çarpık ideolojilerini yaymak, terörist eylemleri örgütlemek ve uygulamak için defalarca istismar ediliyor" diye konuştu. 

İSVEÇ​ VE DANİMARKA'YI UYARMIŞTI

Borrell, yaz aylarında İsveç ve Danimarka'daki Kur'an-ı Kerim yakma eylemleriyle ilgili yaptığı açıklamada da "Avrupa'da bazı kişilerin, birçok Müslümanı inciten eylemlerinin ardından AB, dini nefret ve hoşgörüsüzlüğün teşvikinin her şeklini güçlü ve kararlı şekilde reddettiğini yinelemektedir" değerlendirmesinde bulunmuştu. 

 

 

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...