Tgrt Haber

AB'den Rusya'ya şeffaf soruşturma çağrısı

11 Mart 2015 21:25
AB'den Rusya'ya şeffaf soruşturma çağrısı

Avrupa Dışişleri Yüksek Temsilcisi Mogherini, Rusya'ya muhalif lider Boris Nemtsov'a yönelik suikastın aydınlatılması için ''şeffaf bir soruşturma yürütülmesi'' çağrısında bulundu.

Avrupa Dışişleri ve Güvenlik Teşkilatı Yüksek Temsilcisi  Federica Mogherini, Rusya'ya muhalif lider Boris Nemtsov'a yönelik suikastın aydınlatılması için "şeffaf bir soruşturma yürütülmesi" çağrısında bulundu. Avrupa Parlamentosu'nun Strasbourg'daki genel kurulunun bugünkü oturumunda Moskova'da işlenen cinayet tartışıldı. Genel kurulda söz alan Mogherini, "Rusya'da iktidara, muhalefete sindirme ve baskı uygulamaktan vazgeçmesi" çağrısında bulundu. Rusya'nın daha açık ve daha güçlü bir demokrasiyi hak ettiğini söyleyen Mogherini, bu ülkede medyaya yönelik baskıları da eleştirdi. AB temsilcisi ayrıca, Rus yetkililerin farklı görüşlere ve fikirlere daha fazla hoşgörü ile yaklaşması çağrısında bulundu.

Genel kuruldaki tartışma öncesi dışilişkiler komitesi, şu anda muhalefet parti üyesi olan Rusya eski başbakanı Mikhail Kasyanov'u dinledi.

Avrupa Parlamentosu'nda, siyasi gruplar tarafından konu ile ilgili ortak hazırlanacak bir karar tasarısı yarın genel kurulda oylanacak.

Boris Nemtsov, 27 Şubat gecesi Moskova'da Kremlin Sarayı'na çok yakın bir yerde kimliği bilinmeyen kişiler tarafından kurşunlanarak öldürülmüştü. Nemtsov, son yıllarda Putin karşıtı gösterilere verdiği destek ve muhalif tutumuyla öne çıkıyordu.

Rus güvenlik güçleri yürütülen soruşturma sonucunda Nemtsov'u öldürdüğü şüphesiyle Zaur Dadayev ile 4 Çeçen'i  gözaltına almıştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...