Tgrt Haber

ABD’li eski vekile şok suçlama: Venezuela lehine ajanlık yapmış, kara para aklamış

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: New York Times
06 Aralık 2022 16:29 - Güncelleme : 06 Aralık 2022 16:38
ABD’li eski vekile şok suçlama: Venezuela lehine ajanlık yapmış, kara para aklamış

ABD gündemi, eski Senato üyesi David Rivera’nınortaya çıkan suçuyla sarsıldı. İddiaya göre  Miami temsilcisi olarak görev yapan David Rivera’nın, Venezuela ajanı olduğu ortaya çıktı.

ABD gündemi bir ajanlık skandalıyla çalkalanıyor. 2011-2013 yılları arasında Miami'den seçilerek Senato'ya giren Cumhuriyetçi Parti milletvekili David Rivera'nın Venezuela​ için çalıştığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz Kasım ayında, hakkındaki suçlamalar nedeniyle Atlanta'da yakalanarak gözaltına alınan Rivera, mahkeme önüne çıktı. 

KARA PARA DA AKLAMIŞ 

Yapılan duruşmada Rivera'nın Venezuela hükümeti için çalıştığı kesinleşti. Kara para aklama​ ve ABD hükümetine karşı ajanlık suçlarından tutuklanan Rivera'nın, bu eylemlerini ABD hükümetinin içinde görev yaparken gerçekleştirmesi şok etkisi meydana getirdi. 

Yapılan duruşmada Rivera ve ortağı Esther Nuhfer'ın ABD hükümetinin Venezuela'ya karşı uyguladığı yaptırımları kaldırmak için çalıştığı anlaşıldı. Rivera, bunun karşılığında 2017 yılında Venezuela devletinin işlettiği petrol şirketinden 15 milyon dolarlık bir ödeme de aldı.
Rivera'nın, Venezuela hükümetiyle 50 milyon dolarlık bir "danışmanlık" anlaşması imzaladığı da ortaya çıktı.

Kaynak: New York Times

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...