Tgrt Haber

ABD’nin ardından İngiltere de harekete geçti: Kraliyet donanması Doğu Akdeniz'e geliyor!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
12 Ekim 2023 22:14 - Güncelleme : 12 Ekim 2023 22:26
ABD’nin ardından İngiltere de harekete geçti: Kraliyet donanması Doğu Akdeniz'e geliyor!

ABD’nin ardından İsrail'e destek için İngiltere de gemi gönderme kararı aldı. İngiltere Başbakanı, gemileri göndermelerinin ana nedeni olarak gerilimin tırmanmasını önlemek için olduğunu belirtti.

İsraiş-Hamas çatışmaları tüm şiddetiyle devam ediyor. Kara harekatına hazırlanan İsrail ordusu, Gazze sınırına tank sevkiyatını hızlandırdı. Tüm dünyanın gözü bölgedeki gelişmelerdeyken ABD'nin ardından İngiltere de Doğu Akdeniz​'e gemi gönderme kararı aldı. 

Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın, İsrail'i desteklemek, bölgesel istikrarı güçlendirmek ve gerilimin tırmanmasını önlemek için İngiliz ordusunun Doğu Akdeniz'e konuşlandırılması talimatı verdiği duyuruldu.

KRALİYET DONANMASI DOĞU AKDENİZ’E GELİYOR

Kraliyet Donanmasına ait "RFA Argus" ve "RFA Lyme Bay" gemilerinin Doğu Akdeniz'e gönderileceği tekrarlanan açıklamanın devamında, deniz devriye ve gözetleme uçağının da bölgesel istikrara yönelik tehditleri takip etmek üzere yarından itibaren bölgede uçmaya başlayacağı aktarıldı. Kraliyet Donanması görev grubunun, insani yardım çabalarını desteklemek üzere acil durum önlemi olarak gelecek hafta Doğu Akdeniz'e gideceği bilgisi de paylaşıldı.

ERDOĞAN'DAN ABD'YE SERT TEPKİ

Öte yandan ürkiye Gençlik Vakfı 2023 Teşkilat Buluşması'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ortadoğu'nun birçok bölgesinde yaşanan çatışmalara değindi. "Orantısız şiddet daha fazla şiddete ve yıkıma sebep olacak" diyen Erdoğan, "Şu anda Gazze'de ekmek, elektrik yok. Bunlar İnsan Hakları İnsan Beyannamesi'ne ters. Hani nerede Batı?" tepkisini gösterdi. Sözlerinin devamında İsrail işgaline arka çıkan ABD'ye de yüklenen Erdoğan, "ABD nere? Filistin, Doğu Akdeniz nere? Senin orada ne işin var?" diye konuştu.

İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA SON DURUM

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi​'ne yönelik saldırılarına 6. gününde devam ediyor. İsrail ile Hamas​ arasındaki karşılıklı saldırılarda can kaybı artıyor. İsrail'de ölü sayısı 1300'ün üzerine çıktı. Filistin'de de kayıplar 1417'ye yükseldi. Akşam saatlerinde Gazze sınırında tank hareketliliği dikkat çekti. Diplomatik kaynaklar, saldırılarda çifte vatandaşlığı bulunan bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini duyurdu.

İsrail Enerji Bakanı Israel Katz, Gazze Şeridi’nde rehin tutulan İsrailliler evlerine dönmeden Gazze'ye elektrik, su ve yakıt verilmeyeceğini söyledi. İsrail ordusu "Kara harekatına hazırlanıyoruz. Gazze'de güvenlik duvarı kuruyoruz. Yaklaşan herkes vurulacak" açıklamasını yaptı. İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi "Gazze eskisi gibi olmayacak." açıklaması yaptı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...