Tgrt Haber

ABD'nin Irak'ta sivilleri vurduğu belirlendi

20 Kasım 2015 23:57
ABD'nin Irak'ta sivilleri vurduğu belirlendi

ABD ordusunun DAİŞ'e karşı düzenlediği hava saldırılarında biri çocuk dört sivilin ölmüş olabileceği açıklandı.

ABD Merkez Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, 13 Mart'ta Hatra kasabası yakınlarında DAİŞ'e ait bir kontrol noktasına hava saldırısı düzenlendiği, bunun ardından yürütülen soruşturmada olay yerinde bulunan iki araçtaki biri çocuk dört sivilin hayatını kaybetmiş olabileceği sonucuna varıldığı belirtildi. Olayda hayatını kaybedenlerin yaşı ya da cinsiyetleri konusunda kesin bir bilgiye ulaşılamadığı ifade edildi.
 DAİŞ kontrol noktasının A-10 tipi bir savaş uçağıyla düzenlenen saldırıdan önce yasal bir hedef olarak onaylandığı belirtilen açıklamada, uluslararası hukukun ihlal edilmediği değerlendirmesine varıldığı kaydedildi.Ancak ABD Merkez Komutanlığı, sivillerin hayatını kaybetmesinde "kasıt bulunmadığını" belirtti ve olaydan üzüntü duyulduğunu bildirdi.  ABD ordusunun Irak ve Suriye'deki operasyonlarında sivillerin hayatını kaybettiğine yönelik iddialar kapsamında başka soruşturmalar halen devam ediyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...