Tgrt Haber

Kim Jong-Un çok kızacak! ABD'nin nükleer denizaltısı Güney Kore'ye demirledi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Temmuz 2023 11:30 - Güncelleme : 24 Temmuz 2023 11:52
Kim Jong-Un çok kızacak! ABD'nin nükleer denizaltısı Güney Kore'ye demirledi

ABD'nin nükleer denizaltısı Güney Kore'nin Jeju adasında bulunan bir limana demirledi. Denizaltının ne kadar ikmal amaçlı demirlediği belirtilse de Kuzey Kore'nin buna ne tepki vereceği merak konusu oldu.

ABD​'ye ait 'The USS Annapolis' adlı nükleer denizlatı Güney Kore​'nin Jeju adasındaki bir limana demirledi. Güney Kore Deniz Kuvvetleri, nükleer denizaltının 'askeri malzeme ikmali' için limana demirlediğini duyururdu.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre, Güney Kore'den yapılan açıklamada ek olarak, 'USS Annapolis'in ziyareti vesilesiyle Güney Kore ve ABD donanmaları, iki ülke ittifakının 70. yıl dönümü anısına birleşik savunma duruşunu güçlendirmeyi ve karşılıklı değişim faaliyetleri yürütmeyi planlıyor' ifadelerine yer verildiği belirtildi.

KUZEY KORE KÜPLERE BİNDİ

ABD'ye ait Ohio sınıfı stratejik nükleer denizaltı olan "USS Kentucky" geçen hafta Salı günü Güney Kore'nin Busan şehrine bir liman ziyareti gerçekleştirmiş, 42 yıl sonra bir ilk niteliği taşıyan ziyaret Kuzey Kore'nin sert tepkisini çekmişti.

KİM'DEN CEVAP GECİKMEMİŞTİ

Kuzey Kore Savunma Bakanı Kang Sun-nam ABD'ye ait nükleer denizaltı ve diğer stratejik varlıkların Güney Kore'ye konuşlandırılmasının “Kuzey Kore yasalarında belirtilen nükleer silah kullanımı koşullarını karşılayabileceği” uyarısında bulunmuş, Pyongyang ise tepki olarak bir dizi füze denemesi gerçekleştirmişti.

Derleyen: Baran Aksoy - Tgrthaber.com.tr
Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...