Tgrt Haber

ABD'nin Türkiye'ye yardım desteği yola çıktı! Blinken başsağlığı diledi

06 Şubat 2023 18:43 - Güncelleme : 06 Şubat 2023 18:58
ABD'nin Türkiye'ye yardım desteği yola çıktı! Blinken başsağlığı diledi

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, öncü yardım desteklerinin yolda olduğunu, deprem bölgelerinin olası ihtiyaçları için Türkiye ile temasta olduklarını açıkladı. 

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından dünyanın birçok yerinden yardım ekipleri gelirken ABD​ de yardım desteklerinin yolda olduğunu açıkladı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “ABD, bugün meydana gelen depremler nedeniyle Türkiye​ ve Suriye​ genelinde meydana gelen trajik can kaybı ve yıkımdan derin üzüntü duyuyor.” ifadesine yer verdi.

''TÜRKİYE'YE ÖNCÜ DESTEĞİMİZ YOLDA''

Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Blinken, “Kapsamlı müdahale seçeneklerimizi değerlendiriyoruz. Ekibime, bölgenin neye ihtiyacı olduğunu belirlemek için önümüzdeki günlerde Türk müttefiklerimiz ve insani yardım ortaklarımızla yakın temas halinde olmaları talimatını verdim. Türkiye’ye öncü yardım desteğimiz yolda.” açıklamasında bulundu.

Blinken, diğer taraftan Suriye’deki ABD destekli insani yardım kuruluşlarının, depremlerin ülke genelinde neden olduğu yıkıma müdahale ettiğini ve bu depremlerden etkilenenlere yardım edeceklerini kaydetti.

SURİYE'DE BİNE YAKIN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Türkiye'de meydana gelen depremler, Suriye'nin başkenti Şam'da, Lazkiye'de Halep'te ve ülkenin kuzeyindeki birçok bölgede hissedildi. Suriye devlet medyasının aktardığına göre, Halep, Hama ve Lazkiye'de deprem​ nedeniyle en az 810 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Suriye Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş​ şehrinde meydana gelen ve Suriye'nin Halep, Hama ve Lazkiye şehirlerinde de hissedilen 7.4 büyüklüğündeki depremde en az 810 kişi yaşamını yitirdi, 2 bin 315'ten fazla kişi yaralandığını bildirdi. 

BAŞKAN BIDEN: TÜRKİYE İÇİN TALİMAT VERDİM

ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada Türkiye ve Suriye’de yaşanan depremin ardından gelen can kaybı ve tahribattan derin üzüntü duyduğunu söyledi. Biden ekiplerine talimat verdiğini söylerken “Türkiye ile koordineli olarak durumu yakından izlemeleri ve gerekli her türlü yardımı sağlamaya devam etmeleri talimatını verdim.” ifadelerine yer verdi. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...