Tgrt Haber

ABD'yi şoke eden casusluk olayında karar çıktı: Çifte hapis cezası

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: New York Times
10 Kasım 2022 17:25 - Güncelleme : 10 Kasım 2022 17:36
ABD'yi şoke eden casusluk olayında karar çıktı: Çifte hapis cezası

ABD Ordusu'na ait çok gizli bilgilerin sızdıran çift ile ilgili dava açıldı. Cezaevinde yatan çiftin yaptığı casusluk olay FBI tarafından utanç verici olarak kabul edildi.

ABD geçtiğimiz yıl çok enteresan bir casusluk​ olayına sahne oldu.  ABD Donanması’nda mühendis olan 46 yaşındaki Jonathan Toebbe ve Dinana Toebbe, gizlilik içeren nükleer bilgileri Brezilya’ya satmak isterken yakalanmıştı.  Casusluk suçlaması ile tutuklu olan çiftin Batı Virginia’da görülen davasında ceza istemi belli oldu. 

New York Times’ın haberine göre dava hâkimi, Diana’nın kocası hapisteyken gönderdiği mektuplarla adaleti engellemeye çalıştığı gerekçesiyle 21 yıl cezaya çarptırdı. Jonathan Toebbe ise 19 yıl ceza aldı. Duruşma tutanaklarına göre, güvenlik izni ve nükleer bilgilere erişimi olan kişinin Jonathan olmasına rağmen Diana’nın da bu bilgilere eriştiği kaydedildi.

ABD'yi şoke eden casusluk olayında karar çıktı: Çifte hapis cezası

AMERİKAN HALKINA İHANETTİR 

Habere göre Toebbes çifti, ABD’nin Nükleer denizaltı programı hakkında la Brezilyalı casuslar ile temasa geçti. Brezilya​ kendi nükleer denizaltı programını geliştirmeye çalışırken, Amerikan istihbaratının Brezilyalı yetkilileri temas konusunda uyardığı kaydedildi. FBI raporlarında, Brezilyalı ajanlar resmi kimlikler kullanarak Toebbes çifti ile temas kurup çok gizli bilgiler için pazarlığa oturdu. FBI Kontur İstihbarat Birimi Başkan Yardımcısı Alan E. Kohler Jr. çarşamba günü yaptığı açıklamada, "Bu eylemler yalnızca ABD Hükümetine değil, aynı zamanda Amerikan halkına da ihanettir" dedi.

Kaynak: New York Times
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...