Tgrt Haber

Açık artırma ile satılan bavuldan çıkan çocuk cesetleri olayı: Cani anne Yeni Zelanda'ya iade edildi

29 Kasım 2022 17:10 - Güncelleme : 29 Kasım 2022 17:17
Açık artırma ile satılan bavuldan çıkan çocuk cesetleri olayı: Cani anne Yeni Zelanda'ya iade edildi

Yeni Zelanda'da açık artırmadan aldıkları bavullardan iki çocuğa ait kemik kalıntılarının ortaya çıkmasının ardından yakalanan çocukların cani annesi Güney Kore'de tutuklanmasının ardından Yeni Zelanda'ya teslim edildi.

Geçtiğimiz aylarda Yeni Zelanda​'daki bir ailenin açık artırmayla aldığı bavullardan 7 ve 10 yaşlarındaki iki çocuğun kalıntıları çıktı. Çocukların annesi, Güney Koreli yetkililerce yakalandı, Yeni Zelanda'nın talebiyle tutuklandı. 2018'de katledildiği düşünülen çocukların anneleri Yeni Zelanda'ya iade edildi.

Yonhap'ın, Güney Kore​ Adalet Bakanlığının açıklamasına dayandırdığı haberde, 42 yaşındaki kadının, polisin ele geçirdiği kanıtlarla Incheon Uluslararası Havalimanı'nda Yeni Zelanda makamlarına teslim edildiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Ağustosta 5 ve 10 yaşlarındaki iki çocuğun cesetleri, Yeni Zelanda'nın Auckland​ kentinde bir depodan çıkmıştı. Bavullardaki cesetlerin 3-4 yıllık olduğu belirtilmişti. Güney Kore polisi, Yeni Zelanda polisinin şüphelinin Güney Kore'de yaşıyor olabileceğini bildirmesi ve suçlunun iadesi talebi üzerine eylülde 42 yaşındaki şüpheli kadını yakalamıştı.

Polis, kadının Güney Kore'de doğduğunu ve daha sonra vatandaşlık elde ettiği Yeni Zelanda'ya taşındığını bildirmişti. Göçmenlik kayıtlarına göre, kadın, 2018'de Güney Kore'ye geri dönmüştü. Polis, Yeni Zelanda'daki eski adresinin bavulların yıllarca tutulduğu depoya kayıtlı olması nedeniyle şüphelinin 2 kurbanın annesi olduğu değerlendiriliyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...