Tgrt Haber

Havalimanında korku dolu anlar! Acil iniş yapan uçak ikiye ayrıldı

08 Nisan 2022 12:14 - Güncelleme : 08 Nisan 2022 12:26

Costa Rica’dan Guantemala’ya gitmek için havalanan kargo uçağı mekanik bir arızadan dolayı hemen kalkış yaptığı havalimanına geri döndü. İniş yaptığı sırada ikiye bölünen uçağa çevredeki ekipler yangın çıkmasını önlemek için müdahale etti. Yaşanan korku dolu anlar kameralara saniye saniye yansıdı.

Juan Santamaria Havalimanı'ndan Guatemala'ya gitmek üzere havalanan kargo uçağı mekanik bir sorun nedeniyle acil iniş yapmak için kontrol noktasıyla iletişime geçti. Kalktığı havalimanına geri dönmeye başlayan uçak için itfaiye ekipleri hemen pistin etrafını sardı.

ETRAFINDA DÖNDÜ, İKİYE BÖLÜNDÜ

Acil iniş yapan kargo uçağı, piste durmayı başaramadı ve etrafında dönmeye başladıktan sonra kuyruk kısmından ikiye bölündü. Boeing 757-200 tipi kargo uçağının parçalanması havalimanında paniğe neden olurken ekipler yangın çıkma tehlikesine karşın hemen uçağın olduğu bölgeye doğru hareketlendi.

Ekiplerin ulaşmasıyla müdahale çalışmalarının başladığı uçakta mahsur kalan mürettebat kurtarıldı. Durumlarının iyi olduğu, sadece bir kişinin tedavisinin devam ettiği bildirildi.

ARIZA TESPİT EDİLDİ

Costa Rica sivil havacılık kurumundan bir yetkili, uçağın hidrolik sistemindeki bir arıza nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kaldığını duyurdu. Uçağın işletmecisi olan DHL'den yapılan açıklamada da olayın araştırıldığı bildirildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...