Tgrt Haber

Adeta bir sosyal medya fenomeniydi! Dünyanın en yaşlı insanı öldü, son mesajı yürek burktu

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
20 Ağustos 2024 16:33 - Güncelleme : 20 Ağustos 2024 17:35
Adeta bir sosyal medya fenomeniydi! Dünyanın en yaşlı insanı öldü, son mesajı yürek burktu

İki dünya savaşı, iki ölümcül salgın gören dünyanın en yaşlı insanı, İspanyol Maria Branyas Morera 118 yaşında hayatını kaybetti. Sosyal medyada binlerce takipçisi olan ve severek kullandığını dile getiren Morera, son mesajıyla yürekleri burktu. 

İspanyol​ Maria Branyas Morera, iki dünya savaşı ve iki ölümcül salgın gördükten sonra hayatını kaybetti. 118 yaşında olan Maria, ölüm haberini ailesi sosyal medya üzerinden duyurdu. Uzun yaşamının sırrını 'düzen' ve 'huzur' olarak açıklayan Maria, 113 yaşında Covid-19'u bile atlattı. Maria'nın ölümüyle birlikte dünyanın en yaşlı insanı unvanı 1908 doğumlu Japon Tomika Itooka'ya geçti.

Adeta bir sosyal medya fenomeniydi! Dünyanın en yaşlı insanı öldü, son mesajı yürek burktu - 1. Resim

2 DÜNYA SAVAŞI, 2 ÖLÜMCÜL SALGIN ATLATTI

Sosyal medyada adeta bir fenomen haline gelen, 118 yaşında olan İspanyol​ Maria Branyas Morera, dünyanın en yaşlı insanı olarak hayatını kaybetti. 118 yıllık hayatı boyunca iki dünya savaşı, iki de ölümcül salgın atlatan Morera'nın acı haberini ailesi duyurdu.

Adeta bir sosyal medya fenomeniydi! Dünyanın en yaşlı insanı öldü, son mesajı yürek burktu - 2. Resim

Morera'nın huzur içinde ve acısı öldüğünü söyleyen ailesi, sosyal medya hesabında şu sözlere yer verdi:

"Maria Branyas aramızdan ayrıldı. İstediği gibi öldü: uykusunda, huzur içinde ve acı çekmeden. Onu tavsiyeleri ve nezaketi için hep hatırlayacağız."

Adeta bir sosyal medya fenomeniydi! Dünyanın en yaşlı insanı öldü, son mesajı yürek burktu - 3. Resim

SON MESAJI YÜREK BURKTU

Sosyal medyada düzenli olarak paylaşımlar yapan Morera, son mesajını da sosyal medyadan vermiş oldu. Kendini 'zayıf' hissettiğini ve 'zamanının yaklaştığını' söyleyen Morera, ''Ağlamayın, gözyaşlarını sevmem. Ve lütfen, benim için üzülmeyin. Nereye gidersem gideyim, mutlu olacağım." ifadelerini kullanmıştı.

UZUN YAŞAMIN SIRRINI VERMİŞTİ

Maria Branyas Morera, 118 yaşında hayatını kaybeden Fransız rahibe Lucile Randon'ın ardından dünyanın en yaşlı insanı unvanını almıştı. Uzun yaşamının sırrını ise, 'düzen ve huzur' olarak açıklamış, 'toksik insanlardan' uzak durduğunu söylemişti. 

Adeta bir sosyal medya fenomeniydi! Dünyanın en yaşlı insanı öldü, son mesajı yürek burktu - 4. Resim

113 YAŞINDA COVİD-19'U ATLATTI 

1907'de San Francisco'da doğan Maria, iki dünya savaşını, İspanyol​ gribi salgınını ve İspanya İç Savaşı'nı yaşadı. 113 yaşındayken Covid-19'u bile atlattı. 1931'de evlendi, üç çocuk sahibi oldu. Kocasını ve oğlunu kaybetti.

Morera ise İspanya'daki bir huzurevinde, kızları ve torunlarının yanında öldü.

Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...