Tgrt Haber

Adı gibi 'Dew': İsrail'in radar sistemleriyle donatılmış zeplini görüntülendi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Ekim 2023 17:55 - Güncelleme : 25 Ekim 2023 18:13
Adı gibi 'Dew': İsrail'in radar sistemleriyle donatılmış zeplini görüntülendi

Hamas'ın baskınından sonra İsrail, sınır güvenliği için yeni önlemler almaya başladı. İsrail'e ait gelişmiş radar sistemleriyle donatılan 'Sky Dew' adlı zeplin görüntülendi.

İsrail-Hamas savaşın 19. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in Gazze​'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 6 bini aştı. İsrail son günlerde bölgeye hava saldırılarını da yoğunlaştırdı. İsrail ordusu, uluslararası toplumun çağrılarına 'Gazze'ye yakıt girişine izin verilmeyeceğini' sözleriyle karşılık verirken İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz​, 7 Ekim saldırılarına karışan Hamas​ üyelerine idam cezası verilmesi çağrısı yaptı. Savaşın ilk gününden bu yana ilk kez Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Hamas ve İslami Cihad'ın üst düzey yetkilileriyle görüştü. 

Bölgede en son bu gelişmeler yaşanırken İsrail'in savaşın başladığı ilk gün Hamas'ın baskınıyla büyük bir şok yaşamıştı. Hamas'ın 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail'in istihbarat kanadında büyük bir zafiyet olduğu şeklinde değerlendirmeler yapılmıştı.

'SKY DEW' KAMERALARA YANSIDI

Hamas'ın baskınıyla birlikte İsrail, sınır güvenliğini sağlanmak için yeni önlemler almaya başladı. İsrail'in kuzeyine yerleştirilen ve dünyanın en büyük uyarı sistemlerinden biri olan "Sky Dew" adlı zeplin görüntülendi.

İSRAİL-ABD ORTAK YAPIMI

İsrail ve ABD ortak yapımı dev balon, uzun menzilli seyir füzeleri, silahlı insansız hava araçları gibi tehdit unsurlarını yüksek irtifalara çıkarak sensörleri sayesinde önceden uyarı alıp merkeze bildiriyor. Her yönde geniş bir mesafeyi tarayarak radarları sayesinde muhtemel tehditleri tespit edebilen zeplin, ülkenin kuzey sınırlarının birçok noktasından da gözle görülebiliyor.

     

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...