Tgrt Haber

Adı hançer! Rusya Ukrayna'da ilk kez kullandı

19 Mart 2022 16:14 - Güncelleme : 19 Mart 2022 16:23
Adı hançer! Rusya Ukrayna'da ilk kez kullandı

Ukrayna’da dirençle karşılaşan Rus ordusu, çareyi hipersonik füze kullanmakta buldu. Türkçe ‘Hançer’ anlamında gelen 'Kinzhal' adlı füze, yer altı hedeflerini tahrip etme gücüne sahip. Ukrayna’da istediği başarıyı elde edemeyen Rusya, ilk kez Türkçe ‘Hançer’ anlamında gelen 'Kinzhal' adlı hepersonik füzeleri kullandı. 2017 yılında üretimine başlanan 'Kinzhal' süpersonik füzeleri, Ukrayna'da yer altı hedeflerini vurmak için dün ilk kez ateşlendi. Nükleer başlık da takılabilen füzeler, saatte 15000 kilometre hıza ulaşabiliyor. Moskova'nın; mevcut hava savunma sistemleriyle durdurulmasının 'imkansız' olduğunu söylediği 'Kinzhal', MiG-31K tipi uçaklardan fırlatıldı.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA 

Füzeler, Romanya sınırına sadece 30 kilometre uzaklıktaki Deliatyn bölgesindeki mühimmat deposunu hedef aldı. Gece saatlerinde Ukrayna’ya ait 69 askeri unsurun imha edildiği bilgisini veren Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, bunların arasında, 4 hava savunma füze sistemi, 4 komuta merkezi, 1 hedef belirleme radar istasyonu, 3 çok namlulu roketatar, 12 cephane ve 43 askeri teknik araç alanının bulunduğunu aktardı.

YER ALTI HEDEFLERİNİ VURUYOR 

Rusya Savunma Bakanlığı, keşif ve arama operasyonu yapan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri grubuna füze saldırısı yapılmasına ilişkin görüntüler paylaştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Yüksek hassasiyetli füzeler tarafından vurulduktan sonra bu grup imha edildi.” ifadeleri kullanıldı.

Kinzhal füzelerinin ateşlendiği Mikoyan MiG-31 tipi savaş uçağı, 1975 yılından bu yana Rus ordusunun envanterinde yer alıyor. Rusya, bugüne kadar Ukrayna operasyonunda yer altı hedeflerini ve sığınakları vurmak için yerden ateşlenen 'İskender' füzelerini kullanıyordu. 9K720 Iskender, 500 kilometre menzile kadar etkili olurken, 5-7 metre hedeften sapma değerine sahip.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...