Tgrt Haber

Adnan Oktar olayında skandal! İsviçreli makamlar mağdurun bilgilerini Oktar'ın avukatlarına verdi

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: Anadolu Ajansı
04 Eylül 2022 14:09 - Güncelleme : 04 Eylül 2022 17:26
Adnan Oktar olayında skandal! İsviçreli makamlar mağdurun bilgilerini Oktar'ın avukatlarına verdi

Adnan Oktar'ın lideri olduğu suç örgütünün mağduru olan ve küçük yaşta Oktar ile evlendirilmek istenen Serra Muhammed Valipour'a ait bilgilerin koruma altında yaşadığı İsviçre tarafından, Oktar'ın avukatlarına verildiği ortaya çıktı.

Adnan Oktar​ suç örgütüne yönelik davada İsviçre​ tarafından skandal bir karar verildi. Henüz küçük yaşta Oktar ile evlendirilmek istenen mağdur Serra Muhammed Valipour'a ait bilgiler ülkedeki çocuk ve yetişkin koruma birimince (KESB) Adnan Oktar'ın avukatına teslim edildiği bildirildi.

İsviçreli gazeteci Andreas Maurer'in "Watson.ch" isimli internet sitesinde yer alan haberinde, şu an 19 yaşında olan mağdur Valipour'un davasıyla ilgili gelişmeler aktarıldı. Söz konusu haberde Zürih Barosu'na kayıtlı üye olduğu bilinen Türk avukat Abdullah Karakök'ün, Valipour'un annesinin isteği üzerine KESB'in Nidwalden şubesinden mağdur Valipour'a ait özel dosyaları talep ettiği ve KESB'in bu dosyaların aslını Karakök'e yolladığı bildirildi.

PSİKOLOJİK SORUNLAR ÇIKTI

2018'de gerçekleştirilen operasyonunda ele geçirilen ve Oktar suç örgütü üyelerinden birinin evinde çıkan dosyalarda, Valipour'a travma sonrası stres bozukluğu teşhisi konulduğu ve yaşadığı travmaya bağlı psikolojik sorunlar çıktığı öğrenildi. Haberde, avukatların bu raporu kullanarak Valipour'un ruh sağlığının yerinde olmadığı gerekçesi ile davayı Oktar'ın lehine çevirmeyi hedeflediği iddia edildi.

KESB'in kendisine dair özel belgeleri paylaşmasıyla ilgili gazeteci Maurer'e konuşan Valipour'un, kendisini korumakla sorumlu olan bir kurumun, kendisine sormadan hakkındaki paylaşımları onlara nasıl verdiğini sordu.

'MAĞDURUN GÖZÜNÜN KORKUTMAYA ÇALIŞIYORLAR'

AA muhabirine konuşan gazeteci Maurer, söz konusu özel dosyalarda Valipour'un aleyhine kullanılacak bir şey olmadığını, Oktar suç örgütünün mağdurun "gözünü korkutmaya çalıştığını" belirtti.

Maurer, İsviçre'de koruma altındaki kişilere dair özel belgelerin aile üyelerinin talebi üzerine paylaşmasının yasal olduğu fakat KESB'in bu belgeleri Oktar'ın avukatıyla paylaşarak yanlış yaptığını söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...