Tgrt Haber

Afganistan'da 8 deprem peş peşe: En düşük şiddetlisi 4,8 büyüklüğünde

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
07 Ekim 2023 13:57 - Güncelleme : 07 Ekim 2023 14:13
Afganistan'da 8 deprem peş peşe: En düşük şiddetlisi 4,8 büyüklüğünde

Afganistan'ın batısında bulunan Herat valiliğinde, öğle saatlerinde art arda 8 deprem meydana geldi. En düşük şiddetlisi 4,8 olan depremlerin en şiddetlisi ise 6,3 büyüklüğündeydi. Peş peşe depremler ağır hasara neden oldu.

Afganistan​'ın batısındaki Herat​ vilayetinde Valilik, öğle saatlerinde art arda meydana gelen şiddetli depremlerin ağır hasara neden olduğunu belirtti.

Herat Valiliğinden yapılan açıklamada, yerel saatle 11.00 sularında art arda meydana gelen depremlerin Herat ve ilçelerini sarstığı kaydedildi.

Depremin ağır hasara neden olduğu belirtilen açıklamada, detaylı bilginin daha sonra paylaşılacağı ifade edildi.

8 DEPREM​ PEŞ PEŞE

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezine (USGS) göre, Afganistan'ın batısında, İran​ sınırında bulunan Herat vilayetinde saat 11.00'den itibaren art arda 6,3, 5,5, 4,7 ve 6,3, 5,9, 4,6 ve 4,8, ardından da 4,9 büyüklüklerinde çok sayıda deprem meydana geldi.

Afganistan'da 8 deprem peş peşe: En düşük şiddetlisi 4,8 büyüklüğünde

ELEKTRİKLER KESİLDİ, İLETİŞİM HATLARI KOPTU

İran ve Türkmenistan gibi komşu ülkelerden de hissedilen depremler nedeniyle çok sayıda Heratlı, panikle evlerini terk ederek sokaklara akın etti.

Öte yandan Zindecan ilçesi ve Herat merkezinin bir kısmında elektrikler kesildi ve iletişim hatları koptu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...