Tgrt Haber

Son dakika! Afganistan'da bombalı saldırı: Çinlilere ait otel hedef alındı

12 Aralık 2022 14:10 - Güncelleme : 12 Aralık 2022 17:10

Son dakika haberi: Afganistan'ın başkenti Kabil'de Çinlilere ait bir otele bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi. Saldırganların otelin içine girdiği ve rastgele ateş açtığı öğrenildi. Yetkililer, saldırganlardan 3'ünün öldürüldüğünü açıkladı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bulunan Çinlilere ait bir otele silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi. Patlama seslerini şehrin birçok noktasından duyulurken görgü tanıkları, saldırıyı düzenleyen grubun otelin içine girdiği ve rastgele ateş açmaya başladığını aktardı.

OTELE GİDEN TÜM CADDELER TRAFİĞE KAPATILDI

Patlama ve silah seslerinin duyulduğu bölgeye çok sayıda Taliban​ mensubu gönderildi. Taliban mensupları otele giden tüm caddeyi trafiğe kapattı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

3 SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Taliban geçici hükümetinin sözcüsü Zabihullah Mücahid, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kabil'in Şehri Nev bölgesindeki otele düzenlenen saldırının üç saldırganın öldürülmesiyle son bulduğunu söyledi.

Oteldeki yabancı uyrukluların kurtarıldığını ifade eden Mücahid, ayrıca iki yabancı uyruklunun otelin penceresinden atlayarak yaralandığını belirtti.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...