Tgrt Haber

Afganistan'da Taliban ile çatışma 37 ölü

13 Ekim 2014 22:24
Afganistan'da Taliban ile çatışma 37 ölü

Afganistan'ın kuzey illerinden Sar-ı Pul'da Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 37 kişi yaşamını yitirdi.

Afganistan'ın kuzey illerinden Sar-ı Pul'da Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 37 kişi yaşamını yitirdi. Sar-ı Pul Valisi Abdulcebbar Hakbin, AA muhabirine yaptığı açıklamada Taliban militanlarının, Sar-ı Pul'un Kohistanat ilçesinden dönen güvenlik güçlerine Alaf Safed bölgesinde pusu kurduğunu belirtti. Saldırının ardından çıkan ve 12 saat süren çatışmada 23 militanla 14 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini ifade eden Hakbin, her iki taraftan da yaralıların olduğunu söyledi. Vali Hakbin, 6 polisin de Taliban militanları tarafından rehin alındığını, bölgede geniş çaplı bir operasyon düzenlendiğini kaydetti. NATO güçlerinden bölgede hava saldırısı düzenlenmesi için destek istediklerini belirten Hakbin, NATO'dan olumsuz yanıt aldıklarını vurguladı. Taliban sözcüsü Qari Yusuf Ahmadi ise çatışmada 40 güvenlik görevlisinin öldürüldüğünü, 13'ünün de yaralandığını ileri sürdü. Ahmadi, 6 güvenlik görevlisinin esir alındığını ve çok sayıda silahla mühimmatın da ele geçirildiğini da iddia etti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...