Tgrt Haber

Afrikalı lider hastalığı yüzünden birkaç hafta içinde hayatını kaybetti

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Al Jazerra
04 Şubat 2024 11:57 - Güncelleme : 04 Şubat 2024 11:57
Afrikalı lider hastalığı yüzünden birkaç hafta içinde hayatını kaybetti

Afrika'nın güneyinde bulunan Namibya'nın Cumhurbaşkanı Hage Geingob, 82 yaşında, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Elektrikli araçlar için çok önemli olan lityumun ve birçok değerli taş madenlerinin kaynağı Afrika​ ülkesi Namibya, liderini kaybetti. Namibya Cumhurbaşkanı​ Hage Geingob, 82 yaşında hayatını kaybetti.

Sadece birkaç hafta önce kanser​ teşhisi konulan Geingob, hastanede tedavi görüyordu. 

Afrikalı lider hastalığı yüzünden birkaç hafta içinde hayatını kaybetti - 1. Resim

Afrikalı liderin yerine, beraber çalıştığı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nangolo Mbumba'nın geleceği, bu yıl yapılacak seçimlere kadar ülkeyi yöneteceği belirtildi.

KANSERE 2015 YILINDA YENMİŞTİ

2015 yılından beri ülkeyi yöneten Geingob'un daha önce prostat kanserini yendiği açıklanmıştı. 1941 doğumlu olan Geingob, Namibya'nın 1990'da Güney Afrika'dan bağımsızlığını almasından beri aktif bir siyasetçi olarak öne çıkmıştı. Geingob'un en son iki günlük bir kanser tedavisi için ABD'ye gittiği açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı yetkilileri Geingob'un Windhoek'teki Lady Pohamba Hastanesi'nde hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kaynak: Al Jazerra
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...