Tgrt Haber

AGİT'ten 'Karabağ'da çatışmaları durdurun' çağrısı

02 Nisan 2016 19:13
AGİT'ten 'Karabağ'da çatışmaları durdurun' çağrısı

AGİT Dönem Başkanı ve Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, "Tarafları, düşmanlıkları hemen durdurmaya ve ateşkese tam olarak uymaya davet ediyorum." dedi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier,  yaptığı yazılı açıklamada, Azerbaycan-Ermenistan arasında Dağlık Karabağ bölgesindeki cephe hattında askeri çatışmaların artmasından ciddi endişe duyduğunu bildirdi.

Çatışmalarda aralarında sivillerin de bulunduğu yaralıların olduğunu belirten Steinmeier, "Tarafları, düşmanlıkları hemen durdurmaya ve ateşkese tam olarak uymaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Çatışmaları bitirmek için askeri bir çözümün olmadığını kaydeden Steinmeier, "Taraflar, Minsk Grubu çerçevesindeki müzakerelere yeniden dönecek gerekli siyasi iradeyi hemen göstermek zorundadır." değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan Minsk Grubu Dönem Başkanları'nın Karabağ sorununu görüşmek üzere 5 Nisan Salı günü Viyana'da bir araya geleceği öğrenildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
onur tok 3 Nisan 2016 01:42

Söz konusu ermenistan olunca hemen ateşkes yapın derler... Gavur gavuru korur.!

Kilicoglu Ali 2 Nisan 2016 22:41

Azarbaycan kendi topraklarini almak icin atak yapmisken Almanya ve Avrupa birligi bunlari Ermenilerin Karabagi isgal ederken soykirim yaparken ortaya ciksalardi bunlar herzaman bizim karsimizda olan Batili les kargalari Insallah Azarbaycanin Zaferini Almanya sokaklarinda kutlayacagiz Allahuekber

Sonraki Haber Yükleniyor...