Tgrt Haber

Ailenin binlerce dolarlık serveti oyun oldu harcandı! 13 yaşındaki çocuğu öğretmeni fark etti

22 Haziran 2023 09:18 - Güncelleme : 22 Haziran 2023 09:35
Ailenin binlerce dolarlık serveti oyun oldu harcandı! 13 yaşındaki çocuğu öğretmeni fark etti

Çin'de bir ailenin biriktirdiği 61 bin dolarlık servet oyun oldu, harcandı. Ailenin 13 yaşındaki kızlar, paralı mobil oyunlara bağımlı olunca ne var ne yok orada harcadı. Öğretmeni durumu fark etmese ise her şey daha da kötüye gidebilirdi.

Çin​'de 13 yaşındaki bir kız çocuk​, ailesinin senelerdir biriktirdiği 61 bin dolarlık serveti cep telefonu oyunlarında hiç etti. Aileden kimse durumu fark etmezken öğretmenin uyarısı gerçekleri gün yüzüne çıkardı. Öğretmen, anneyi aradı ve kızlarının mobil oyunlara olan bağımlılığı nedeniyle duyduğu endişeyi dile getirdi. Anne uyarının ardından banka hesaplarını kontrol etti ve 'sıfır bakiye' ile karşılaştı.

13 yaşındaki kız çocuğun oyun hesaplarına 17 bin dolar ve ek olarak oyun içi alışverişlere 30 bin dolar harcadığı ortaya çıktı. Genç kızın annesi Gong Yiwang, kızının mobil oyunlarında tüm servetini harcadıktan sonra az parasının kaldığını ve aile olarak perişan olduklarını söyledi.

AİLEYİ DOLANDIRDI KANITLARI SİLMEK İSTEDİ

Küçük kız, annesinin geçmişte yaptığı bir alışverişten banka bilgilerini hatırlayan ve yaptığı harcamaları için mali beyanları sildi ailesi görmesin diye sildi. Bayan Yiwang, "13 yaşındaki kızın bunu yapabileceğini hiç düşünmemiştim. Şoktayım! Kafam patlayacak gibi" dedi.

Anne, iadeler talep etmesine rağmen, kaybettiği tüm parayı geri alamadığını belirtti.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...