Tgrt Haber

Fransa'da akaryakıt fiyatına karikatürlü tepki: Ya iç ya da sür

15 Mart 2022 14:02 - Güncelleme : 15 Mart 2022 14:53
Fransa'da akaryakıt fiyatına karikatürlü tepki: Ya iç ya da sür

İspanya, İtalya ve Fransa'da son dönemde tırmanışa geçen akaryakıt fiyatlarına halk tarafından tepki gösterilmeye başlandı. Hükümetler çözüm arayışına girerken Fransa'da artışlara gösterilen tepki karikatürle anlatıldı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminin ardında Brent petrolde yaşanan artışın ardından akaryakıt fiyatları fırladı. İspanya, Fransa ve İtalya gibi ülkelerde akaryakıt fiyatları zirve yaptı. Halk artan fiyatlara tepki göstermeye başlarken hükümetler çözüm arayışına girdi. Mart ayının başından itibaren benzinin litre fiyatı 2 avroyu aştı.

AKARYAKITTA REKOR ARTIŞ

Fransa'da akaryakıt fiyatlarında son aylarda gelen üst üste zamlar nedeniyle rekor artışlar yaşanıyor. Sürücüler, depolarını her doldurduklarında artan ücretlerle karşı karşıya kalıyor. Bu da Fransızlar için bir sorun olmaya devam ediyor.

Ülke basınına konuşan Fransızlar, artan fiyatlar nedeniyle işlerine giderken ya da aile seyahatlerinde araçlarını daha az kullanmaya özen gösterdiklerini söylüyor.Fransa'da akaryakıt fiyatına karikatürlü tepki: Ya iç ya da sür

BENZİN FİYATINA TEPKİ KARİKATÜRDE

Fransa'da fiyatlardaki artışı eleştiren bir karikatür çizildi. Bir tarafta benzin bidonuna, diğer tarafta alkol şişesine yer verildi. İkisinin fiyatının aynı olup, 30 eurodan satıldığı belirtilerek, "Ya iç ya da sür, seçimini yapmalısın." şeklinde ifade kullanıldı. Öte yandan Başbakan Castex, dört ay süreyle uygulanacak söz konusu indirimin devlete maliyetinin 2 milyar euronun biraz üzerinde olacağını kaydetti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...