Tgrt Haber

Akaryakıt sıkıntısı istasyon bastırdı! İşgalci gençler kafalarına göre satış yaptı

12 Ekim 2022 11:26 - Güncelleme : 12 Ekim 2022 11:48
Akaryakıt sıkıntısı istasyon bastırdı! İşgalci gençler kafalarına göre satış yaptı

Fransa'da petrol rafinerilerindeki grevler nedeniyle akaryakıt krizi sürüyor. Val-d'Oise'de bazı gençler, akaryakıt istasyonunu işgal etti ve dış bölgelerden gelenlere kendi belirledikleri fiyattan akaryakıt sattı, polis işgali durdurdu.

Fransa​'nın bazı bölgelerinde yaşanan akaryakıt sıkıntısı isyanları da beraberinde getirdi. Villiers-le-Bel şehrinde bazı gençler​, bir akaryakıt istasyonunu 'işgal' etti. İşgalci gençler, istasyona baskın yapmalarının ardından araç girişlerini kontrol altına aldılar. Bölge sakinlerinin normal fiyattan benzin almasına müsaade eden genç grup, dış bölgelerden gelenlere, bidonlarla kendi belirledikleri yüksek fiyattan benzin sattı.

Bidonla benzin almak istemeyen araç sürücülerini kuyruktan çıkaran işgalci gençlere polis müdahale etti. Olayla ilgili 20 yaşındaki bir kişi gözaltına alındı.

FRANSA'DA AKARYAKIT SIKINTISI

Fransa genelinde pazartesi akşamı açıklanan verilere göre, benzin istasyonlarının yüzde 29,4'ünde akaryakıt sıkıntısı yaşanıyor. Hükümet Sözcüsü Olivier Veran, bu sabah yaptığı açıklamada, grev yapanların yakıt depolarına yönelik ablukasını en kısa sürede durdurma çağrısı yapmış, aksi takdirde müdahalede bulunacaklarını belirtmişti. Sendikalar, Fransız Total ile Amerikan Esso-Exxonmobil şirketlerine ait rafinerilerde devam eden grevlerin sonlandırılması çağrısına rağmen, grevi sürdürme kararı aldı.

Akaryakıt sıkıntısı istasyon bastırdı! İşgalci gençler kafalarına göre satış yaptı

Total'a ait 6 rafinerinin 3'ünde CGT'nin geçen ay sonunda, işe alımların durdurulması ve 2022 için maaşlarda yüzde 10 artış talebiyle gittiği greve, Amerikan petrol şirketi Esso-ExxonMobil'in iki rafinerisi de katılmıştı. Akaryakıt krizi nedeniyle benzin istasyonlarında oluşan uzun kuyruklarda, zaman zaman yaralanmayla sonuçlanan kavgalar yaşanıyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...