Tgrt Haber

Akşener masadan ayrıldı, Yunan basını manşeti yapıştırdı: Erdoğan haklı çıktı, muhalefet çöküyor

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
04 Mart 2023 14:46 - Güncelleme : 04 Mart 2023 15:07
Akşener masadan ayrıldı, Yunan basını manşeti yapıştırdı: Erdoğan haklı çıktı, muhalefet çöküyor

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan ve talepleri kabul edilmeyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masayı dağıtması dünya basınında da geniş yankı buldu. Yunan basını altılı masada krizini 'Erdoğan haklı çıktı' sözleriyle manşete taşıdı.

6'lı masa toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener​, Mansur Yavaş​ ve Ekrem İmamoğlu​ ısrarının karşılık bulmaması üzerine altılı masadan ayrıldığını açıkladı. Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen olay sonrası Akşener, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na adaylık çağrısında bulundu ancak iki isim partilerinin genel başkanı Kılıçdaroğlu ile aynı çizgide olduklarını belirtti. Akşener'in altılı masadan ayrılması ve Yavaş ve İmamoğlu'na çağrısı dünya basınında da büyük yankı buldu.

"ENİNDE SONUNDA DAĞILAÇAKLAR"

Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Ethnos, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Eninde sonunda dağılacaklar" sözlerine yer vererek Akşener'in altılı masayı dağıttığı gelişmeyi manşetine taşıdı. 'Muhalefet çöküyor' başlığıyla krizi okuyucularına duyuran gazete, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olma konusunda ısrarcı olduğunun altını çizdi.

"TÜRKİYE'DE MUHALEFET CEPHESİNİN SONU"

Yine Yunanistan'ın en çok okunan haber sitelerinden olan NewsIT, Akşener'in çıkışını manşetten verdi. Söz konusu haber sitesi yaşananlar hakkında 'Meral Akşener takımdan ayrıldı' başlığını kullandı. CNN Yunanistan da, yaşanan gelişmeleri ilk sıradan okuyucularına sunarak konuyla ilgili 'Türkiye'de muhalefet cephesinin sonu, Akşener ayrılıyor' dedi.

"AK PARTİ'YE OLAN DESTEK İLK SIRADA"

Yunan gazete Kathimerini ise yaşanan krize dikkat çekerek anket sonuçlarına yer verdi. AK Parti'nin, deprem felaketinin ardından iddia edildiği gibi güç kaybetmediğine dikkat çeken gazete, yapılan anketlerde AK Parti'ye olan desteğin ilk sırada olduğuna vurgu yaptı.

"AK PARTİ GÜÇ KAYBETMEDİ"

Yunan gazetesi Economico da, AK Parti'nin seçim öncesinde oylarını sağlamlaştırdığına dikkat çekti. Asrın felaketinin yaşanmasının ardından yaşanan seferberlik ortamının, hükümete olan güveni pekiştirdiğine dikkat çeken gazete, muhalefetin yaşadığı krizin sonuçlarına da dikkat çekti. Altılı Masa​'da yaşanan anlaşmazlığın, Akşener'in de ayrılığıyla had safhaya ulaştığına dikkat çeken gazete bu dalgalanmaların muhalefetin oylarında da olumsuz etkiye yol açtığını vurguladı.

Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...