Tgrt Haber

Ali Yeşildağ'ın Türkiye'ye iadesine karar verildi

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: Kathimerini
22 Şubat 2024 10:13 - Güncelleme : 22 Şubat 2024 10:22
Ali Yeşildağ'ın Türkiye'ye iadesine karar verildi

Yunanistan Yargıtay'ı, Ali Yeşildağ'ı Türkiye'ye iade etme kararı verdi.

Yunanistan​'da Yargıtay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ ve kendi kardeşleri hakkında iddialarda bulunan Ali Yeşildağ'ı Türkiye​'ye iade etme kararı verdi.

KARARI ADALET BAKANLIĞI VERECEK

Yunanistan Adalet Bakanı George Floridis'in Yeşildağ hakkında verilen iade kararını onaylaması halinde, Türkiye'ye iade süreci başlayacak.

YUNANİSTAN DANIŞTAY'INA BAŞVURACAK

Yunanistan'ın önde gelen yayın organlarından Kathimerini'nin aktardığına göre Yeşildağ, Yunan Bakan'ın onayı durumunda iadeyi durdurmak için Danıştay'a başvurmayı planlıyor.

INTERPOL TARAFINDAN ARANIYOR

2023'ün kasım ayının ortasında Yunanistan sınır güvenliği, 54 yaşındaki Yeşildağ'ı Ferecik'in kırsal bölgesinde bulmuş ve Türkiye-Yunanistan sınırını yasa dışı şekilde geçtiğini tespit etmişti.

Yunan polis memurları, Yeşildağ'ın 1986 yılında 17 yaşındayken işlediği iddia edilen soygun ve cinayet suçlarından dolayı hakkında Türkiye tarafından çıkarılmış bir Interpol yakalama emri olduğunu belirtmişti.

Kaynak: Kathimerini
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...