Tgrt Haber

Çinli yetkililer, Alibaba'nın kurucusu Jack Ma'yı kıskaca aldı

22 Şubat 2022 13:23 - Güncelleme : 22 Şubat 2022 13:25
Alibaba'nın kurucusu Jack Ma.

Çin merkezli Alibaba şirketinin kurucusu milyarder iş insanı Jack Ma yine Çinli yetkililerin hedefindeki isim. Ma’nın Ant Group şirketine yapılan yatırımlar incelemeye alındı.

Alibaba'nın kurucusu Jack Ma.

Alibaba şirketler grubunu kuran dünyanın en zengin ilk 20 insanından Jack Ma, Çin hükümetinin kıskacında. Çinli düzenleyiciler, devlete ait firmalardan Ma'nın Ant Group'a yaptığı yatırımları ve diğer bağlantılarını bulmak için yeni bir inceleme başlatmasını istedi. 

Uzmanlara göre, Çinli yetkililerin istediği bu risk raporunun anlamı, milyarder Jack Ma'nın mali imparatorluğunu riske atabilir.

Bankacılık denetleyicisi dahil olmak üzere birden fazla düzenleyici kurum, son zamanlarda gözetimleri altındaki kurumlara, Ocak ayına kadar Ant Group, yan kuruluşları ve hatta hissedarlarına karşı maruz kaldıkları tüm riskleri yakından incelemelerini söyledi.

DENETLEME KURUMLARI DEVREYE GİRDİ

Söz konusu kurumlara bulgularını mümkün olan en kısa sürede geri bildirmeleri gerektiği de belirtildi. Bununla birlikte, yeni incelemeyi neyin tetiklediği veya düzenleyiciler tarafından herhangi bir eyleme veya sonuca yol açıp açmayacağı ise henüz bilinmiyor.

İncelemeye, Çin’in Ulusal Denetim Ofisi öncülük ederken, Çin Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komisyonu da devreye girdi. 

Bu arada, son inceleme talebinden sonra Alibaba hisseleri Hong Kong'da yüzde 5,1 düşerek yeni en düşük seviyeye yaklaştı. Çin hükümeti, Ant Group’un tarihteki en büyük halka arzını bir yıldan uzun bir süre önce durdurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...