Tgrt Haber

Alman devine isyan eden çalışanlar istediğini aldı: Grev iptal

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
06 Eylül 2022 18:50 - Güncelleme : 06 Eylül 2022 19:30
Alman devine isyan eden çalışanlar istediğini aldı: Grev iptal

Almanya'nın en büyük havayolu şirketlerinde Lufthansa'da personelin 2 gün greve gideceğini açıklamıştı. Şirket ve Vereinigung Cockpit Sendikası arasında yapılan görüşmelerde personelle ücret konusunda anlaşıldığı açıklandı. Bununla birlikte bu hafta içinde yapılması planlanan grevlerin de iptal edildiği duyuruldu.

Almanya'nın en büyük havayolu şirketlerinden Lufthansa​'da personeller istedikleri ücreti alamdıkları gerekçesiyle çarşamba ve perşembe günü greve gideceklerini açıklamıştı. Çalışanların grev​ kararı sonrası şirket ile Vereinigung Cockpit Sendikası arasındaki görüşmeler devam ederken yeni bir açıklama yapıldı.

ÇALIŞANLAR İSTEDİĞİNİ ALDI

Lufthansa ve sendika tarafından yapılan açıklamada, bu hafta içinde yapılması planlanan grevlerin iptal edildiği ve çalışanlarla ücret konusunda anlaşmaya varıldığı duyuruldu. Vereinigung Cockpit Sendikası Sorumlusu Marcel Groels, müzakere masasında bir sonuca ulaşıldığını söyleyerek, "Müşteriler, çalışanlar ve şirket için daha fazla kesintinin önlenebileceği için memnunuz" dedi.

Alman devine isyan eden çalışanlar istediğini aldı: Grev iptal

800'DEN FAZLA UÇUŞ İPTAL EDİLDİ: ZARAR 32 MİLYON EURO

Geçtiğimiz cuma günü gerçekleşen ilk grev nedeniyle hava yolu şirketinin tüm uçuşları iptal edilmişti. Şirket, 130 bin yolcu ile 800'den fazla uçuş iptal edilmesinin ardından 32 milyon euro zarar gördüğünü açıklamıştı. Pilotların taleplerinin Lufthansa’ya yıllık 900 milyon euro ek maliyet getireceğini, pilotların personel maliyetlerini yüzde 40 artıracağı belirtilerek, şirketin bu maliyetleri karşılayamayacakları duyurulmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...