Tgrt Haber

Alman Patriot Birliği'nin görevi sona erdi

17 Kasım 2015 18:07
Alman Patriot Birliği'nin görevi sona erdi

Kahramanmaraş'ta konuşlu Alman Patriot Hava Savunma Birliği'nin 3 yıllık görev süresi, düzenlenen törenle sona erdi.

Türkiye'nin NATO'dan talebi üzerine Ahir Dağı eteğindeki Gazi Kışlası'na konuşlandırılan patriot hava savunma sistemindeki Alman askerler, törenin ardından buradaki görevlerine veda etti.

Kışladaki tören, Türk ve Alman askerlerinin yerlerini alması ile başladı. İki ülkenin milli marşlarının ardından saygı duruşunda bulundu.

Adana 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, törende yaptığı konuşmada, NATO'nun "Active Fence Turkey" harekatı kapsamında, Gazi Kışlası'ndaki 3 yıllık kritik görevin başarıyla yerine getirildiğini söyledi.

NATO'nun ittifak sınırları boyunca gelecek her türlü saldırıya karşı dayanışmanın somut bir göstergesi olan görevin başarıyla son bulduğunu ifade eden Erbaş, şunları kaydetti:

"Patroit konuşlanmasının başladığı 2013'den bugüne kadar NATO'nun, Türkiye'nin topraklarını hedef alacak şekilde Suriye'den herhangi bir balistik füze ateşlenmemiş olması, harekatın kararlılık ve caydırıcılık yönünde ne denli başarılı olduğunu kanıtlamaktadır. Bu başarının temelinde evsahibi Türkiye ile hareket görevi icra etmek üzere patriot füze savunma sistemlerini gönderen müttefiklerimizin tam bir profesyonellik anlayışı içinde gerçekleştirildiği güçlü bir iş birliği yatmaktadır."

Alman Patriot Birliği'ndeki askerlerin görevlerini örnek seviyede bir başarıyla yerine getirdiğini içtenlikle belirtmek istediğini dile getiren Tümgeneral Erbaş, Almanya Federal Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri'nin, güçlü ve güvenilir bir müttefik olduğunu yalnızca bu görevde değil, geçmişte de Türkiye'nin savunma ihtiyaçlarını destekleyerek kanıtlamış olduğunu sözlerine ekledi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...