Tgrt Haber

Alman siyasetçiden dikkat çeken Türkiye yorumu: Anahtar ülke konumunda, önemli bir partner

31 May 2023 14:26 - Güncelleme : 31 May 2023 14:59
Alman siyasetçiden dikkat çeken Türkiye yorumu: Anahtar ülke konumunda, önemli bir partner

Türkiye'de seçimlerin tamamlanmasının ardından yurt dışından yükselen seslere bir yenisi eklendi. Almanya'daki CDU milletvekili Armin Laschet, ülkesindeki Türk seçmenin verdiği oylara saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi. 

Türkiye'de sonlanan Cumhurbaşkanlığı Seçimi, Almanya​'da tartışılmaya devam ediyor. Federal Siyaset Eğitim Merkezi (bpb) tarafından düzenlenen toplantıda Türkiye’deki Seçim Sonuçları ve Türk-Alman ilişkileri değerlendirildi. Toplantıya video konferans yoluyla katılan CDU milletvekili Armin Laschet, Başbakan Olaf Scholz’un yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etmesini ve Almanya’ya davet etmesini doğru bir karar olarak niteledi. Laschet, Türkiye'nin önemli bir NATO partneri olduğunu, Avrupa için de önemli bir ülke olduğunu belirtti.

Laschet, Türkiye’deki seçimler sonrası hem Zelenski’nin hem de Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak tebrik etmesine dikkati çekerken, Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye’nin anahtar ülke konumunda olduğunu söyledi ve arabulucu rolünün önemli olduğunu vurguladı.

İSRAİL'LE İLİŞKİLERİ DÜZELTME ÇABASI DA DESTEKLENMELİ

Almanya'da bazı kesimlerin Türkiye’deki seçimlerde kendi istedikleri iktidardan yana açık görüş belirterek bunu ön plana çıkarttığını da söyleyen Laschet,  ''Ancak muhalefetin seçimlerden önce 10 milyon mülteciyi sınır dışı edeceği yönündeki açıklamaları ise görmezden gelindi'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son dönemlerde İsrail’le olan ilişkileri düzeltme çabasının da desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...