Tgrt Haber

Almanlar camiye sığındı... Köln'de "bomba" tahliyesi!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
06 Ekim 2023 08:17 - Güncelleme : 06 Ekim 2023 08:24

İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma patlamamış bombanın imha işlemi nedeniyle evlerinden tahliye edilen Alman vatandaşları bögledeki camiye sığındı. 

Almanya​'nın Köln kentinde İkinci Dünya Savaşı​'ndan kalma patlamamış bir bombanın bulunması bölgeyi alarma geçirdi. Bombanın imhası için yapılan tahliye​ çalışmaları sırasında evlerini terk etmeleri istenen insanlar bölgedeki camiye sığındı.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığına göre, Kreuzgasse Caddesi'nde bulunan bombanın etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı tahliye işlemi başlatıldı. Belediye yetkililerin yaptığı açıklamaya göre 5 bin 400 kişi bölgeden tahliye edildi.

Evlerini terk etmek zorunda kalan insanlardan bir kısmı Ehrenfeld semtinde bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Merkez Camisinin konferans salonunda ağırlandı.

DİTİB BAŞKANI KUZEY: KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK

Konuya ilişkin açıklama yapan DİTİB Genel Başkanı Muharrem Kuzey, “Komşularımıza kapımız her zaman açıktır. Biz kendilerini kendi evlerindeki gibi ağırlamaya ve ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız. İnşallah en kısa zamanda zararsız bir şekilde imha işlemleri tamamlanır” diye konuştu.

Çalışmalar sırasında bölgeden geçen bazı yollar kapatılırken, ekiplerce bombanın etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...